Things
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Things
No ale przecież Tapatalk rulez. Uzależnił niektórych od siebie i co mu kto zrobi?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A Ty co, Antoni masz na drugie, że chcesz tajemnicy na siłę szukać? Przecież niektórzy tu używają i to nie jest żadna tajemnica.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Karolu Grzegorzu, może po prostu lubią narzekać?
Tacy Nikoniarze na przykład - 3/4 forum to narzekania, że tańszy sprzęt jest gorszy od droższego, i co producenci wg forumowiczów powinni zrobić, by ich zadowolić.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Teraz to mię zmięszałeś i sam już nie wiem, o co mi się rozchodziło.
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
Ok, nie można oczekiwać że wszystko będzie za darmo, najbardziej jednak wQrw mnie bierze na wszelakie subskrypcje.
Jak by nie można było zrobić chociażby jak w taptaku, masz opcje miesięcznej kwoty, rocznej i lifetime.
Wczoraj przestał mi działać dodatek do safari, 1password, bo niby nowa wersja przeglądarki już nie ogarnia starej wersji aplikacji, na którą mam jeszcze z przed kilku lat licencje. Mówię sobie, ok, kupię kolejną licencję na nowa wersje, ostatnia kosztowała mnie jakieś 14$ więc nie ma co włosów z głowy rwać, zwłaszcza że nie mam ich za wiele. Ale nie, Qrwa, nie ma już opcji kupić jednorazowej licencji, trzeba im bulić co miesiąc po 3$ za konto single albo 5$ za family.
Trzeba będzie się przeprosić z notesem.
Wyżaliłem się, już mi lepiej

Fajna świnka.
W sumie nic dziwnego, że chcą zarabiać. Działają jak dilerzy narkotyków. Najpierw działki za darmo albo za grosze, żeby przyzwyczaić/uzależnić, a potem ściągają haracz, gdy już ludzie są uzależnieni i trudno im zrezygnować.
I fakt, to, że nie można już kupić licencji "na zawsze", tylko najczęściej są to roczne subskrypcje, też jest wkurzający. Jeszcze rozumiem to w przypadku programów takich, jak antywirusowe czy nawigacyjne, księgowe, itp., gdzie konieczna jest ciągła praca firmy nad utrzymaniem programu w aktualności, ale dlaczego podobnie jest z niektórymi programami o innym przeznaczeniu, które kiedyś miały wieczne licencje?
W sumie nic dziwnego, że chcą zarabiać. Działają jak dilerzy narkotyków. Najpierw działki za darmo albo za grosze, żeby przyzwyczaić/uzależnić, a potem ściągają haracz, gdy już ludzie są uzależnieni i trudno im zrezygnować.
I fakt, to, że nie można już kupić licencji "na zawsze", tylko najczęściej są to roczne subskrypcje, też jest wkurzający. Jeszcze rozumiem to w przypadku programów takich, jak antywirusowe czy nawigacyjne, księgowe, itp., gdzie konieczna jest ciągła praca firmy nad utrzymaniem programu w aktualności, ale dlaczego podobnie jest z niektórymi programami o innym przeznaczeniu, które kiedyś miały wieczne licencje?
- sorevell
Ja korzystam z darmowego i otwartego keepass'a - lepsze to niż notes.abishai pisze:Ok, nie można oczekiwać że wszystko będzie za darmo, najbardziej jednak wQrw mnie bierze na wszelakie subskrypcje.
Jak by nie można było zrobić chociażby jak w taptaku, masz opcje miesięcznej kwoty, rocznej i lifetime.
Wczoraj przestał mi działać dodatek do safari, 1password, bo niby nowa wersja przeglądarki już nie ogarnia starej wersji aplikacji, na którą mam jeszcze z przed kilku lat licencje. Mówię sobie, ok, kupię kolejną licencję na nowa wersje, ostatnia kosztowała mnie jakieś 14$ więc nie ma co włosów z głowy rwać, zwłaszcza że nie mam ich za wiele. Ale nie, Qrwa, nie ma już opcji kupić jednorazowej licencji, trzeba im bulić co miesiąc po 3$ za konto single albo 5$ za family.
Trzeba będzie się przeprosić z notesem.
Wyżaliłem się, już mi lepiej
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi

Dodano po 24 strzałach znikąd:

Dodano po 42 strzałach znikąd:

Dodano po 1 minucie 55 strzałach znikąd:

- wuzet