Szmelcwageny i inne
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Szmelcwageny i inne
Popieram - nie kupuj rozbitków. Szkoda życia.
- rbit9n
- Ribitibi
ja wiem tylko tyle, że się z czarnego leje.Owain pisze:Czy ktoś tu się zna na dieslach?
Tego Seata co ojcu kupiłem, rocznik 2011, wszystko było oki, ale zawiozłem na przegląd i wymianę filtrów i oleju do kolegi co ma niby najlepsze dwa warsztaty dieslowskie w Rzeszy, no i po tej wymianie zapalać się zaczął kontrolek od świecy żarowej - przy wysokich obrotach. Potem gaśnie, ale znów się zapala. Zajechałem do kolegi ponownie, podpięli pod komputer, nic się nie dzieje niby tylko błąd czujnika. Skasowali, kazali jeździć ale dalej się zapala. Olać to, czy cisnąć kolegę? Wiem, że może to być sam czujnik od turbo ale może też być kilka mniej lub bardziej ważnych rzeczy. Metka?
ps. silnik to 1.2 TDI CR 75KM 55KW słabiuchne gówno w sam raz dla emeryta.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
I jeszcze mała Mazda... Z Mazdami jest tak, że od czasu zwąchania się z Fordem, stosują cieniutkie blachy. Dosłownie, można targać, jak papier. Póki jeździ, to jeździ. Ale jak taka dostanie lekko w przód, to podłoga jest zgięta do tyłu.
Poza tym wycena szkody na CAD16 tysi, to na pewno nie jest tylko maska i chłodnica.
Ja tam odradzam ściąganie wraków zza wody, bo cała masa bitych z podrobionymi papierami, albo co gorsza cycuś glancuś, ale topielców.
Dodano po 2 minutach 27 strzałach znikąd:
Poza tym wycena szkody na CAD16 tysi, to na pewno nie jest tylko maska i chłodnica.
Ja tam odradzam ściąganie wraków zza wody, bo cała masa bitych z podrobionymi papierami, albo co gorsza cycuś glancuś, ale topielców.
Dodano po 2 minutach 27 strzałach znikąd:
Musisz nie cierpieć teścia...
- Owain
- Nasz Czelnik
Sowy nie są tym, czym się wydają...
O kurwa...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A topielców, jaby kto chciał, to nawet w ulubionym przez tomfuta Busku ostatnio przybyło.
Dlatego też nie zdecydowałem się na dalsze kroki - znajomy sprzedaje i stwierdziłem, że obejrzę.Ligo pisze: ↑30 maja 2019, 22:58 I jeszcze mała Mazda... Z Mazdami jest tak, że od czasu zwąchania się z Fordem, stosują cieniutkie blachy. Dosłownie, można targać, jak papier. Póki jeździ, to jeździ. Ale jak taka dostanie lekko w przód, to podłoga jest zgięta do tyłu.
Topielce się trafiają, to fakt - jakiś czas temu widziałem ogłoszenie, Mini, całkiem młody, cena dobra, bezwypadkowy, piękniutki, a na Coparcie muł po szyby

No nic, szukam czegoś krajowego, od pierwszego właściciela. Boję się, że będzie saga jak u Owiego

- sorevell
Oglądałem w pewnym sieciowym komisie Forestera zza oceanu. Nie wiem co mnie podkusiło, ale pociągnąłem za pas bezpieczeństwa na tylnym siedzeniu - część pasa, którą wyciągnąłem była zielona od pleśni
Kupiłem krajowego Outbacka od pierwszego właściciela.

Kupiłem krajowego Outbacka od pierwszego właściciela.

Topielce można dość szybko wyłapać, choćby spoglądając pod maskę. One mają większość łbów śrub pordzewiałych, albo rdzę w takich miejscach, gdzie jeszcze nie powinno jej być. Tak samo pod podłogą.
- sorevell
Pewnie, są rzeczy, które wzbudzają podejrzenia. Ale umówmy się, że można wymienić kilkadziesiąt śrub za $10 mając w perspektywie podniesienie wartości takiego topielca o $1000.