Stream of consciousness
Re: Stream of consciousness
Niestety większość rodaków utożsamia Rumunów jedynie z Cyganami, a to jest wielki błąd.
To jest nacja z bardzo dużymi tradycjami. Kolegowałem swego czasu z rumuńskim małżeństwem, bardzo sympatyczni ludzie.
To jest nacja z bardzo dużymi tradycjami. Kolegowałem swego czasu z rumuńskim małżeństwem, bardzo sympatyczni ludzie.
To jest wielbłąd.nordenvind pisze:Niestety większość rodaków utożsamia Rumunów jedynie z Cyganami, a to jest wielki błąd...
No bo z czym ma się kojarzyć? Żebracy i dacia.
W ostatnich latach dopiero natknąłem się na historię(komuna) i dwa filmy, "4 miesiące, 3 tygodnie, 2 dni" oraz tegoroczny "Toni Erdman".
W Polsce wydaje się wyjątkowo odległym krajem, bardziej niż w rzeczywistości.
No i
W ostatnich latach dopiero natknąłem się na historię(komuna) i dwa filmy, "4 miesiące, 3 tygodnie, 2 dni" oraz tegoroczny "Toni Erdman".
W Polsce wydaje się wyjątkowo odległym krajem, bardziej niż w rzeczywistości.
No i

Kino mają na wysokim poziomie.
Dodano po 1 minucie 17 sekundach:
A "Toni Erdmann" akurat jest niemiecki.
Dodano po 1 minucie 17 sekundach:
A "Toni Erdmann" akurat jest niemiecki.

Ktokolwiek będzie przejeżdżał przez kraj madziarski to proszę o buteleczkę Tokaju Aszu 5 puttonyos. Na 6 mnie nie staćsamek pisze:Metha - szacunek za ten Twój strumień świadomości. Skoro Cię jara, to czemu nie?Methanoia pisze:...To jest lepsze niż LSD
Ja tam wolę palinkę com to ją sobie przywiózł.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jak z Cytryna i Gumiaka... I kropki brakuje.
Szacunek za to "zero entropii".Methanoia pisze: Stwórca jest geniuszem matematycznym, tam są same jedynki poukładane jak sardynki, zero entropii.

Too late.Methanoia pisze:...Ktokolwiek będzie przejeżdżał przez kraj madziarski to proszę o buteleczkę Tokaju Aszu 5 puttonyos...
W zrozumieniu rumuńskiego pomaga znajomość francuskiego...