Jaki sprzęt na ślub i wesele?

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Jaki sprzęt na ślub i wesele?

Post autor: wpk »

Dziękuję w imieniu! :D

Honi soit qui mal y pense! :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

I tak co miesiąc ...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Podwiązka smoleńska czy lanckorońska? :)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Oczywiście nie ma tu żadnych żaluzji do okiennic.
puch24

Post autor: puch24 »

Oczywiście! :-D
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Drodzy moi konsultanci!
Wielkie dzięki za wszystkie Wasze rady i sugestie. :)

Właśnie z duszą na ramieniu zgrałem zdjęcia i robię im tylko drobną, w większości jedynie standardową kosmetykę w Lr.

Analog korcił, w tym szczególnie portrety z Aero na statywie, że o Contaksie nie wspomnę, jednak przeważyła indolencja i lenistwo (shame on me).
Ostatecznie wziąłem M9 z Summiluksem 1.4/35 i kartę 4 GB na 108 zdjęć.
Ale do tego drugą kartę 8 GB, drugą baterię, Noctiluxa i Canona G7x dla jaj, tzn. do selfików.
I wszystko się przydało jak cholera.
Zdjęć napstrykałem dwieściekilkadziesiąt z M9 i trzydzieścikilka z G7 - łącznie poniżej 300.
Oczywiście są wśród nich nietrafione, poruszone i zaszumione, ale i tak dają się oglądać, więc jestem zwyczajnie i po prostu bardzo zadowolony, bo spodziewałem się znacznie gorszych efektów.
Leica rulez.
Nie wyobrażam sobie, co byłoby, gdybym zamiast niej wziął Sony.

Jacek, szczególne dzięki Tobie za podtrzymanie mnie na duchu odnośnie AeFa i zooma. :)

PS Z Canona w żakiecie Yoli (mistrzem drugiego planu jest George, chłopak Julki):

Obrazek
JacekB

Post autor: JacekB »

wpk pisze: 12 wrz 2017, 22:27Jacek, szczególne dzięki Tobie za podtrzymanie mnie na duchu odnośnie AeFa i zooma. :)
Po powrocie do wszechogarniającej nas rzeczywistości z ponad tygodniowego urlopu w innym świecie niezmiernie miło jest coś takiego przeczytać na dzień dobry. :D

Nie miałem i nie mam wątpliwości, że dałbyś radę nie tylko z M9, ale nawet z M3 albo wręcz z gwintową Leiką. Tylko co na to powiedzą na żółtym, gdy się dowiedzą, że można i zobaczą, że jeszcze jak można? Nie dość, że im ukraińscy ślubniacy podkradają zlecenia, to teraz taki cios w plecy. Jako szczery humanista bardzo martwię się o nich. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Czerwony Baron!! :D
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

M3 byłaby lepsza do Nocta, bo ma wizjer 0.92 zamiast 0.68.
Ale gwintowana to już niestety dramat z oddzielnym i kiepskim dalmierzem i judaszowym celownikiem. ;)
JacekB

Post autor: JacekB »

Owain pisze: 13 wrz 2017, 07:06Czerwony Baron!! :D
To ja dam do kompletu czerwony dżek-M3-wolfskin w obiektywie marki smartfą mojej żony. :P

Obrazek

Dodano po 11 minutach 52 sekundach:
wpk pisze: 13 wrz 2017, 07:28M3 byłaby lepsza do Nocta
I w ogóle najgenialniejsza do wszelkich pięćdziesiątek.
Byłem myślami z Tobą, gdy walczyłeś z trzydziestkąpiątką, która niestety w danym przypadku sprawdza się lepiej, chociaż serce tęskni za normalnością czyli pięćdziesiątką.

Ja na moich 9-dniowych tyrolsko-bawarskich wojażach miałem na jednej M3 tylko Summicrona 50 do czarno-bieli, a z drugiej do kolorów tytułem eksperymentu przez 3 filmy w zasadzie (poza kilkoma klatkami) nie zdejmowałem Biogona 21. Już za kilka dni się zobaczy wyniki, ale generalnie takie szerokie kąty nie są moją specjalność. Już przy 28 mm, a nawet czasami przy 35 potrafi mi być zbyt szeroko i źle się z tym czuję. Wolę mieć obiekta (a zwłaszcza obiekta-ludzia) nieco na dystans, nie włazić nań z butami.
ODPOWIEDZ