Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Ligo

Re: Stream of consciousness

Post autor: Ligo »

Czyli wzorcowy obrazek daje matryca Sony ze szkłem Zeissa przez szybę używanego Mercedesa?

A tak poza tym, od zdjęć przez brudne szyby, to ja tu jestem specjalistą. ;-)

Obrazek
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

Ligo to twój osobisty Garuda?
Ligo

Nie, moja osobista jest brudna szyba.
Meliszipak

Fajny.
Ale dlaczego znów wypiłeś płyn do spryskiwacza ;)
Ligo

Bo piwo się skończyło.
Meliszipak

A ile tam można promili?

Dodano po 2 minutach 43 sekundach:
tamto było z fuji i z 18 jednak, a nie z 14 jak napisałem.
Ligo

Promili można zero. Jak się jedzie osobówką, można około 0.5-0,7, zależnie od stanu. Ale posiadacz CDL, czyli komercyjnego prawa jazdy może dalej zero. W przypadku, gdy copy znajdą w trucku puszkę piwa, albo cokolwiek, zabierają natychmiast prawo jazdy, a delikwenta na dołek do wyjaśnienia. Bo to przestępstwo jest i to dosyć poważne. Ech, Ameryka...
Meliszipak

Mówią, że taka wolność w tej Ameryce, a okazuje się, że nawet puszek nie wolno zbierać.
Ligo

Wolność? Zapomnij.
To jest państwo policyjne. Nawet nie masz pojęcia, jak bardzo. Tutaj wyjątkowo łatwo stać się z niewinnego winnym. Jeśli skrzywisz się na polecenie policjanta, może cię oskarżyć o niestosowanie się do poleceń, o utrudniane pracy policji i jeszcze kilka podobnych, a przy tym od razu skuć i zatrzymać. Każdy zarzut jest rozpatrywany przez sąd, a kary sumowane.

Dla przykładu, w mojej okolicy doszło kilka tat temu do zabójstwa. Niby prosta sprawa, ale zarzutów dla sprawców uzbierało się 75. Najmniej winny, bo stał na czatach, dostał na dzień dobry 35 lat. Sprawa niezakończona, ale pewnie głównemu winowajcy dostanie się z pińćset.

Edyta ostrzega, że zaraz odbiorą mi paszport za takie teksty... :roll:
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

Owain pisze:Samozadowolenie, jak mawiała pewna moja znajoma, to największa ze sztuk! :)

Wiecie co? W Rzeszowie tylko tak mówią w sklepach, czy gdzie indziej też? Np.: "Przepraszam, nie mam drobnych". A pani w sklepie: "Nic się nie dzieje". "Oj, nie wiedziałem, że zajęte". "Nic się nie dzieje".

Nic się nie dzieje.
pierwsze słyszę, ale nic się nie dzieje.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
ODPOWIEDZ