Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: wpk »

Wproś się do Mikego. Wtedy problem będzie miał on (but who cares?), a Ty luz. ;)

Dodano po 3 minutach 28 sekundach:
gavin pisze: 16 gru 2017, 13:30 3 ten cholerny/pszeniczny dysk się wreszcie sklonuje! Poszoł bym jusz dodom
A Ty to chyba masz dyskopatię... Dopisać?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Kurde... monitorek poniżej tysiaka, 99% sRGB, 64% Adobe RGB. No ale wg ahabów pewnie nie da się na tym gównie żadnej fotki obrobić... https://www.hitech.com.pl/dell-27&ampqu ... 65342.html
Sowy nie są tym, czym się wydają...
gavin

Post autor: gavin »

Cóż dupy nie urywa, nawet w lapie mam 150% rgb

Dodano po 1 minucie 50 sekundach:
wpk pisze:Wproś się do Mikego. Wtedy problem będzie miał on (but who cares?), a Ty luz. ;)

Dodano po 3 minutach 28 sekundach:
gavin pisze: 16 gru 2017, 13:30 3 ten cholerny/pszeniczny dysk się wreszcie sklonuje! Poszoł bym jusz dodom
A Ty to chyba masz dyskopatię... Dopisać?
Raczej gavin world class photography :-D
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Phi! Wpk ma monitor z 300% RGB! O!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

320. :P
namoamo

Post autor: namoamo »

Owain pisze: 16 gru 2017, 16:02 Kurde... monitorek poniżej tysiaka, 99% sRGB, 64% Adobe RGB. No ale wg ahabów pewnie nie da się na tym gównie żadnej fotki obrobić... https://www.hitech.com.pl/dell-27&ampqu ... 65342.html
To jest proste jak konstrukcja cepa, wpisujesz w google: "Lista polecanych monitorów do fotografii i grafiki" wchodzisz w ten pierwszy link i szukasz modelu. Della tam raczej nie ma, zresztą kurcze, patrzysz na jakieś rgb a na błyszczący ekran i brak dvi już nie zwróciłeś uwagi :-)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Ale on lubi błyszczące. To jest, zdaje się, jedno z kryteriów wyboru.

Dodano po 28 sekundach:
PS A DVI to na co komu teraz?
gavin

dżizys błyszcząca...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

namoamo pisze: 16 gru 2017, 16:30
Owain pisze: 16 gru 2017, 16:02 Kurde... monitorek poniżej tysiaka, 99% sRGB, 64% Adobe RGB. No ale wg ahabów pewnie nie da się na tym gównie żadnej fotki obrobić... https://www.hitech.com.pl/dell-27&ampqu ... 65342.html
To jest proste jak konstrukcja cepa, wpisujesz w google: "Lista polecanych monitorów do fotografii i grafiki" wchodzisz w ten pierwszy link i szukasz modelu. Della tam raczej nie ma, zresztą kurcze, patrzysz na jakieś rgb a na błyszczący ekran i brak dvi już nie zwróciłeś uwagi :-)
Oho, Ahab się pojawił! :P A kto powiedział, że połysk gorszy? Mi lepiej leży... A po co mi dvi, jak w lapku mam tylko hdmi. Jak dla mnie pierdolety. A może inaczej, dla kogoś, kto robi średnim formatem bilbordy dla firm kosmetycznych, niech se kupuje Eizo za 10 tysi. Myślę, że 80% ahabów z nikoniarzy różnicy nie zobaczy :P

Dodano po 1 minucie 36 sekundach:
ps. Dżizys matowa. Od lat mam służbowe lapki w macie i to nie byle jakie ale raczej z górnej półki i jakoś nie mogę. Natomiast od 8 lat mam lapka domowego z połyskiem i tak bardzo rzadko mam jakieś przeszkadzające odbłyski, że wcale nie zwracam na to uwagi.
gavin

racjonalizacja mode on
ODPOWIEDZ