Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
To co, chwalić Pana naszego i czekać na Black Friday.
- Owain
- Nasz Czelnik
Jeden lubi pińdziesiontki, drugi dwudziestki
Ja znam przeznaczenie takiego szkiełka i są dwa. Abo przymknięte abo na pełnej dziurze ale z bliska. I tu mi tamron wystarczy, bo wygrywa gabarytem no i ceną. Może jak mnie się znudzi to te dwudziestke od sony kupię za dwa trzy lata używaną za trójeczkę. Zresztą fakt, uwa nie każdemu pasi a mnie też nie do codziennego użytku.
A na marginesie, ostatnio byłem doradcą dla kuzyna koleżanki, który postanowił porzucić zawód nauczyciela w wiejskiej szkole i zostać fotografem ślubnym, a uparł się na sony A7. No to doradziłem jak ma spożytkować swoje 30 tysi na ten cel ;p

A na marginesie, ostatnio byłem doradcą dla kuzyna koleżanki, który postanowił porzucić zawód nauczyciela w wiejskiej szkole i zostać fotografem ślubnym, a uparł się na sony A7. No to doradziłem jak ma spożytkować swoje 30 tysi na ten cel ;p
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Then she shook her head,
Looked at me and said,
"Poor John! Poor John!"
Popieram.
Jest to krok, na który nie potrafię się zdecydować. Co prawda nie jestem nauczycielem w szkole. Gdybym był, dawno bym to zrobił. I nie daję się namówić kolegom, którzy próbują mnie namówić na pracę w szkole, uzasadniając, że to praca etatowa, itd.
Nie, no złych rzeczy jest znacznie więcej. Nie jest to 50ka, praktycznie brak tu bokehu, tylko G a nie GM no i pewnie jest sterylnie nudny jak pozostałe lensy od Sony. Tyle wystarczy?wpk pisze:No właśnie, mógłby ktoś z łaski swojej?
Bo z trzech złych rzeczy - zoom, ciemność, UWA - ten szkieł ma tylko jedną...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Brrr… Dziękuję! 

- Owain
- Nasz Czelnik
+1!cz4rnuch pisze: ↑25 lut 2020, 18:35Nie, no złych rzeczy jest znacznie więcej. Nie jest to 50ka, praktycznie brak tu bokehu, tylko G a nie GM no i pewnie jest sterylnie nudny jak pozostałe lensy od Sony. Tyle wystarczy?wpk pisze:No właśnie, mógłby ktoś z łaski swojej?
Bo z trzech złych rzeczy - zoom, ciemność, UWA - ten szkieł ma tylko jedną...

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- vid3
- Kontakt:
1100 euro? a co łon ze szczyrego złota jest? tyle to można dać za porzondno eLrzbiete, a nie jakieś G-unwo, sonego firma od telewizorów yebać Widzew
Jasne. ŁKS pany, RTS sko-pany.