Places
Re: Places
Częsło mocno.
No to taki zajebisty sposób opisywania siły z jaką się płyty tektoniczne o siebie ocierają. Czy jakoś tak.
W języku potocznym nazywają to trzęsieniem.
Jak jest 6 z plusem, a jest się akurat na 24 piętrze, to odchodzi ochota na pójście do lunaparku.
Do lupanaru za to jak najbardziej.
Dodano po 27 strzałach znikąd:
W języku potocznym nazywają to trzęsieniem.
Jak jest 6 z plusem, a jest się akurat na 24 piętrze, to odchodzi ochota na pójście do lunaparku.
Do lupanaru za to jak najbardziej.
Dodano po 27 strzałach znikąd:
ooooo o to właśnie.
Podziwiam, że po 6,5 stopniach na 24 piętrze nadal jest się w jednym kawałku na tym 24 piętrze, że piętro też nadal jest, i te wyżej też. Wspaniała technika.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A, to TEN Richter... No kurwa teraz wszyscy widzą, jaki ze mnie... Jaki.
Słyszę Japonia, myślę Richter.
Słyszę Richter, myślę Japonia.
Słyszę Richter, myślę Japonia.
Kapelusik.
Dodano po 4 minutach 25 strzałach znikąd:
Zdaje się w 2014 w Singapurze było ponad 5, i na 22 piętrze wszyscy rzygali tak bujało. W biurze, 8 kilometrów dalej, nikt się nie zorientował że trzęsło.
A na Andrzejki 2016 w Dżakarcie było 5.7. Nawet się nie zorientowałem. Solenizant się potem śmiał że prawie nie trzęsło, bo woda została w basenie. Za to w domu jaki wynajmowałem pękła jedna ściana. Na pół.
Dodano po 4 minutach 25 strzałach znikąd:
Z tym Richterem i siłą, to też do końca nikt mi nie wyjaśnił, jak działa.
Zdaje się w 2014 w Singapurze było ponad 5, i na 22 piętrze wszyscy rzygali tak bujało. W biurze, 8 kilometrów dalej, nikt się nie zorientował że trzęsło.
A na Andrzejki 2016 w Dżakarcie było 5.7. Nawet się nie zorientowałem. Solenizant się potem śmiał że prawie nie trzęsło, bo woda została w basenie. Za to w domu jaki wynajmowałem pękła jedna ściana. Na pół.
W ubiegłym roku 5.2 obudziło mnie w nocy.
Myślałem,że to ten sen kiedy spada się z łóżka...
Rano wszystko wyjaśniło się.
Myślałem,że to ten sen kiedy spada się z łóżka...
Rano wszystko wyjaśniło się.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ale że w Polszcze?
Trzęsienie ziemi ma zwykle dość lokalny charakter. Występuje wzdłuż uskoku tektonicznego, a warstwa gruntu na skale dość dobrze tłumi wstrząsy.ycp pisze:Z tym Richterem i siłą, to też do końca nikt mi nie wyjaśnił, jak działa