Coby zrobić stack makro trzeba przesuwać po sankach makro cały zestaw obiektyw + aparat ale, pierścienia ostrości nie wolno przestawiać bo wyjdzie dupa! wiem z autopsji
Stream of consciousness
- _13_jacek
- Solona Alicja
Re: Stream of consciousness
Coś mi nie teges z tym manipulowaniem ostrością bo, nie wiem może się mylę ale, w obiektywie makro kręcąc pierścieniem ostrości zmieniamy skalę odwzorowania czyli zmieniamy ogniskową.
Coby zrobić stack makro trzeba przesuwać po sankach makro cały zestaw obiektyw + aparat ale, pierścienia ostrości nie wolno przestawiać bo wyjdzie dupa! wiem z autopsji
"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
-
namoamo
Dlatego to taki niezwykły aparat
-
cz4rnuch
Może D850 przy stackowaniu porusza całym człowiekiem?
- _13_jacek
- Solona Alicja
Tam na pewno wyskakuje taki dynks i przesuwa operatora aparatu

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2017, 19:28 przez _13_jacek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
samek
Się kurde śmiejcie. Postęp jest i tyle. Puchu dobrze pisał.
Inną sprawą jest komu potrzebny.
W swoim D800 oddałbym parę funkcji za jedną rzecz z D3 com go miał w latach 2007-2010. Aku.
Inną sprawą jest komu potrzebny.
W swoim D800 oddałbym parę funkcji za jedną rzecz z D3 com go miał w latach 2007-2010. Aku.
-
cz4rnuch
Z tego co widzę to D850 robi fotki przesuwając lekko ostrość, a jakość stacka i tak zależy od softu, którego używamy lub od naszej dłubaniny. Tak czy inaczej ułatwia to sprawę. Saneczkując zmieniamy za to perspektywę i też nie jest idealnie więc coś za coś.
-
samek
Dobra. Obejrzałem co nasz czarnuszek zapodał.
Się wycofuję z aku z D3. Mam 2 oryginały do D800 i styka ze sporym nadmiarem na 2 i pół tygodniowe wakacje. Ofkors bez żadnego doładowania.
Czyli objechałałbym jednym aku.
Ekranik obrotowy bym chciał. Bez tych dotykowych cudów. Bele obrotowy był ci on.
Się wycofuję z aku z D3. Mam 2 oryginały do D800 i styka ze sporym nadmiarem na 2 i pół tygodniowe wakacje. Ofkors bez żadnego doładowania.
Czyli objechałałbym jednym aku.
Ekranik obrotowy bym chciał. Bez tych dotykowych cudów. Bele obrotowy był ci on.
- _13_jacek
- Solona Alicja
Oglądnij dokładnie od 4,45 do 4,50 linijka przytyła 
- vid3
- Kontakt:
Aparat zagina czasoprzestrzeń.
W Watykanie podobno taki mają już od dawna.
W Watykanie podobno taki mają już od dawna.