Matryce jak cyce;) CMOS, CCD, Live MOS
Re: Matryce jak cyce;) CMOS, CCD, Live MOS
Za drogi i przede wszystkim za mało MPxów 

Ja również nie mam zamiaru robić za szklarza 

Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiajom.
A poza tym miała być nieupakowana.
No to jak nie szklarz, to może jednak telefon?

A poza tym miała być nieupakowana.
No to jak nie szklarz, to może jednak telefon?
>Ligo
Z tym szklarzem to chodzi mi bardziej o ilość niż jakość, chociaż z zwyklaka sony 28-70 da się robić naprawdę fajne foty.
Przy okazji to litewskie piwo, co tak poniewiera nazywa się Tradycylnis , ciemne z ziołami 8.2% i jest (przynajmniej u mnie) tylko z beczki. Wczoraj sprawdziłem
Z tym szklarzem to chodzi mi bardziej o ilość niż jakość, chociaż z zwyklaka sony 28-70 da się robić naprawdę fajne foty.
Przy okazji to litewskie piwo, co tak poniewiera nazywa się Tradycylnis , ciemne z ziołami 8.2% i jest (przynajmniej u mnie) tylko z beczki. Wczoraj sprawdziłem

To nie u mnie. U mnie ma być upakowana. A szkła mają być tanie, uniwersalne i mieć chujowy bokeh. I ma być ich jak najmniej.Ligo pisze:...A poza tym miała być nieupakowana...
PS W sumie to bokeh nie musi być nawet chujowy, bo mi to ogólnie zwisa więc równie dobrze może być nawet zajebisty

Na pewno, jednak ja skusiłbym się na A7 dopiero, gdyby wypuścili taki 24-100/4. Nic więcej tak naprawdę nie potrzebuję. I może właśnie dlatego takiego obiektywu pod FE nie ma. Być może zastanowiłbym się jeszcze, gdyby była 35/2, no ale też nie ma. Trudno, nic na siłę, więc na razie opędzam z 16-70/4, który też jest fajny.nordenvind pisze:sony 28-70 da się robić naprawdę fajne foty.
A beczek z taką zawartością to u mnie raczej się nie uświadczy, więc muszę poszukać w mniejszych opakowaniach.
Tam u Was wszystko w galonach, może chociaż znajdziesz jakiś galonik ?Ligo pisze:Na pewno, jednak ja skusiłbym się na A7 dopiero, gdyby wypuścili taki 24-100/4. Nic więcej tak naprawdę nie potrzebuję. I może właśnie dlatego takiego obiektywu pod FE nie ma. Być może zastanowiłbym się jeszcze, gdyby była 35/2, no ale też nie ma. Trudno, nic na siłę, więc na razie opędzam z 16-70/4, który też jest fajny.nordenvind pisze:sony 28-70 da się robić naprawdę fajne foty.
A beczek z taką zawartością to u mnie raczej się nie uświadczy, więc muszę poszukać w mniejszych opakowaniach.

Podejrzewam, że 24-100/4 byłoby niemałe, dla porównania 28-70 jest naprawdę akceptowalnej wielkości.
Niedrogie 35/2 na miarę 28/2 to jest ból dupy w tym systemie

Ostatnio zmieniony 05 gru 2016, 23:56 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
Galonik na piąteczek? Hmm... w sam raz.

Tego wynalazku w takim litrażu sam byś nie pokonał
wiem co mówię 

Bardzo prawdopodobne. Można rozbić na piąteczek i sobotunię.