Matryce jak cyce;) CMOS, CCD, Live MOS

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Matryce jak cyce;) CMOS, CCD, Live MOS

Post autor: cz4rnuch »

Za drogi i przede wszystkim za mało MPxów :)
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Ja również nie mam zamiaru robić za szklarza :)
Ligo

Post autor: Ligo »

Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiajom.;-)
A poza tym miała być nieupakowana.

No to jak nie szklarz, to może jednak telefon?
nordenvind

>Ligo

Z tym szklarzem to chodzi mi bardziej o ilość niż jakość, chociaż z zwyklaka sony 28-70 da się robić naprawdę fajne foty.

Przy okazji to litewskie piwo, co tak poniewiera nazywa się Tradycylnis , ciemne z ziołami 8.2% i jest (przynajmniej u mnie) tylko z beczki. Wczoraj sprawdziłem :)
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Ligo pisze:...A poza tym miała być nieupakowana...
To nie u mnie. U mnie ma być upakowana. A szkła mają być tanie, uniwersalne i mieć chujowy bokeh. I ma być ich jak najmniej.

PS W sumie to bokeh nie musi być nawet chujowy, bo mi to ogólnie zwisa więc równie dobrze może być nawet zajebisty :)
Ligo

nordenvind pisze:sony 28-70 da się robić naprawdę fajne foty.
Na pewno, jednak ja skusiłbym się na A7 dopiero, gdyby wypuścili taki 24-100/4. Nic więcej tak naprawdę nie potrzebuję. I może właśnie dlatego takiego obiektywu pod FE nie ma. Być może zastanowiłbym się jeszcze, gdyby była 35/2, no ale też nie ma. Trudno, nic na siłę, więc na razie opędzam z 16-70/4, który też jest fajny.

A beczek z taką zawartością to u mnie raczej się nie uświadczy, więc muszę poszukać w mniejszych opakowaniach.
nordenvind

Ligo pisze:
nordenvind pisze:sony 28-70 da się robić naprawdę fajne foty.
Na pewno, jednak ja skusiłbym się na A7 dopiero, gdyby wypuścili taki 24-100/4. Nic więcej tak naprawdę nie potrzebuję. I może właśnie dlatego takiego obiektywu pod FE nie ma. Być może zastanowiłbym się jeszcze, gdyby była 35/2, no ale też nie ma. Trudno, nic na siłę, więc na razie opędzam z 16-70/4, który też jest fajny.

A beczek z taką zawartością to u mnie raczej się nie uświadczy, więc muszę poszukać w mniejszych opakowaniach.
Tam u Was wszystko w galonach, może chociaż znajdziesz jakiś galonik ? :)

Podejrzewam, że 24-100/4 byłoby niemałe, dla porównania 28-70 jest naprawdę akceptowalnej wielkości.
Niedrogie 35/2 na miarę 28/2 to jest ból dupy w tym systemie :) Nową 50/1.8 trochę mnie rozczarowali....
Ostatnio zmieniony 05 gru 2016, 23:56 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
Ligo

Galonik na piąteczek? Hmm... w sam raz.;-)
nordenvind

Tego wynalazku w takim litrażu sam byś nie pokonał :) wiem co mówię :)
Ligo

Bardzo prawdopodobne. Można rozbić na piąteczek i sobotunię. :D
ODPOWIEDZ