Dywagacje o zakupie A7
- von Boroszlo
Re: Dywagacje o zakupie A7
Ee, ja mam fuji bez kutasika i jest całkiem OK, a zdjęcia też jakieś robi.
Gundrum von Grynberg
Ty nadal masz tego Pro, nie pamiętam z jakim numerem?
Nie myli Ci się z Leikami? Wielkością i wyglądem podobny.
Nie myli Ci się z Leikami? Wielkością i wyglądem podobny.
- von Boroszlo
Sprzedałem pro. Świetna sprawa, ale wybierając który aparat zdjąć z półki jakoś zawsze decydowałem się na m7.
Mam kupiony na wyprzedaży w USA x100 z jakąś literką na końcu jako aparat kieszonkowy na wyjazdy służbowe.
Żona ma xt2. W góry rewelacja ze względu na stosunek jakości do ciężaru. Ale ona umie zoomem robić a ja nie.
Mam kupiony na wyprzedaży w USA x100 z jakąś literką na końcu jako aparat kieszonkowy na wyjazdy służbowe.
Żona ma xt2. W góry rewelacja ze względu na stosunek jakości do ciężaru. Ale ona umie zoomem robić a ja nie.
Gundrum von Grynberg
- Owain
- Nasz Czelnik
Ja to tam lubię gadżeciki ;p W sensie, że nikt nie wybiera aparatki bo jest ładna albo modna, przynajmniej nikt z tu obecnych. Inaczej nie napalałbym się na cv 35 1.2 SE, bo to paskuda jakich mało. Wiadomo, że kierujemy się tym jak aparatka czy szkuo robi foty (no, może jeszcze Wojtek kieruje się tym, by nie było tanio

@wpkx - cv 40 1.4 ma dzyndzla do ostrości i dwa dzyndzle do przysłony

A jeśli chodzi o piękno aparatek, to dla mnie fuji chyba są najbrzydsze, najłądniejszy ever jest lolympus. Ale ja się nie znam, mam ponoś damski gust jak twierdziła Metka.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- danz1ger
- Owain
- Nasz Czelnik
U mean sth like this:?

Dodano po 2 minutach 15 strzałach znikąd:

Sowy nie są tym, czym się wydają...
Zgoda, że wyglądu Sony nic nie uratuje, i że Fuji służy do bycia fotografowanym z tymi futerałami i paseczkami.zdyboo pisze: ↑19 mar 2021, 09:44Jak dla mnie to wielka zaleta Sony. Te aparaty kupuje się do robienia zdjęć, nie do tego by zajebiście wyglądały na brzuchu czy ramieniu właściciela.
Fuj robi aparaty, które mogą się niektórym podobać i czasem mam wrażenie, że więcej jest zdjęć aparatów Fuji z tymi wszystkimi paskami, kutasikami, grzybkami czy smyczkami niż zdjęć robionych tymi aparatami.
- von Boroszlo
- danz1ger
Takie trochę dziwolągi ale spróbowałbym chociażby z czystsj ciekawości.
Shoot First, Ask Questions Later.