Chujale
Re: Chujale
Zwykły żużel preset Jasiu. Jeden z kilku, których używam. Plus oczywiście matryca z gumowym DR z ostatniej generacji NEXów.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
- Ładu ładu kij do zadu (Ligo się ucieszy).
Dzięki, dzięki, ale taka matryca to pułapka. Jednego dnia się śmiejesz, ekspozycja, a co to? Naświetlę byle jak. LR i tak wyciągnę. Drugiego dnia bierzesz do ręki D700 i kończy się szczanie po krzakach. Tam gdzie z NEXa wyciągam ze świateł z palcem w nosie, tam w D700 cała ręka nie pomaga.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
To po co męczysz staruszka niemożliwością? Niech robi, co umie, lecz nie więcej.
No właśnie badam dopiero co umie, a to wymaga żebym sobie poprzypominał o takich rzeczach jak ustawianie właściwej ekspozycji. Pięć lat o tym nie musiałem pamiętać, uczymy się zatem wzajemnie.
Cupiłeś D700? 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Z hasioka wyjął.
Czas temu jakiś. Mam kilka całkiem ciekawych szkieł manualnych, dokupiłem zatem lustro, zapodałem matówkę z klinem i mam zamiar się zacząć bawić. Kiedyś.
Kiedyś miałem D90, to pomyślałem sobie, że gorzej nie będzie, zapomniałem jednak, że RAWy z D90 wywoływałem oszczędniej majtając suwakami. Próbowałem nawet czerni i bieli, ale moje presety z SEX2 zbyt agresywne się okazały. Zrobię nim jakiś niezobowiązujący materiał to może i nauczę się obróbki od nowa.
Ha! Ja też kupiłem czas temu jakiś. Wiesz, bo pełna klata, itd. Najtańsza pełna klata, jaką można kupić w moim systemie. Zrobiłem parę zdjęć i teraz nawet nie wiem dokładnie, gdzie leży...