Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Coś w miarę jasnego i szerokiego musi:

- Owain
- Nasz Czelnik
Jużem kiedyś pytał, ale zapomniałem a nie chce mi się na szybko szukać w netach i instrukcjach. Załóżmy, że bym nabył lapka bez slotu na kartę SD, załóżmy, że nie chciało by mi się kupować adaptera by mi dyndał. Załóżmy, że chciałbym zgrywać fotki bezpośrednio z aparatki. Chyba nie miałbym jakiegoś istotnego opóźnienia (pomijamy jaka karta SD, bo i przez kabel i przez slot sczytuje z karty) skoro i w aparatce i kompie byłoby to po usb-c 3.1 lub wyżej?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Będzie chodzić!
Z tego co pamiętam to kiedyś LR potrafił czasami uszkadzać pliki przy bezpośrednim imporcie z aparatu. Nie wiem czy to nadal aktualne. Z nowym softem do III możesz też zdjęcia przesyłać na kompa przez ftp, nawet automatycznie w trakcie pstrykania. Trzeba to sobie jednak wcześniej poustawiać.
Ściągnąłem sobie najnowszy fw żeby sprawdzić to bezprzewodowe zgrywanie fociek na kompa i faktycznie działa, ale jeden rawek zgrywa mnie się przynajmniej kilka sekund. Przy mniejszej ilości fociek lub zgrywaniu automatycznym gdy kompa ma się przy sobie to myślę, że nawet się to opłaca, ale przy większej ilości do zrzucenia na raz kabelek rulez.

Za kilka dni nowy dżimaster 14/1.8

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
UWA? Powinni tego zabronić!
Można wykropować do 50mm.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Albo do tysiąca, bo kto kropującemu zabroni?