Things

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Things

Post autor: puch24 »

A ja mam do wszystkiego stosunek!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Przerywany czy tantryczny?
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Stosunek ambiwalentny :)
puch24

Ambiwalentny przerywany z tendencją do ciągłości.
Powinienem "gumno ogarniać" w szerokim sensie, a cholernie mi się nie chce. Roboczy tydzień tyle mnie kosztuje, że w weekend jestem w stanie co najwyżej leżeć brzuchem do góry. :-( Nawet piękna pogoda mnie nie wyssała na zewnątrz. Flak kompletny.
Trochę dłubię w starych zdjęciach, w sensie: porządkuję. To wszystko, na co mnie stać.
nordenvind

Przywlokłem z spaceru 4 Mećki :)

Obrazek
puch24

Szkoda, że te 300 to amerykany. :-(
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Kurwa, bez gwiazdy... Komisyjnie zabrać lamerowi!
nordenvind

Z drugiej strony jak mawiała wiadoma osoba, dobrze, że nie angliki :)
A gwiazda pewnie zajumana....
puch24

Albo i zdjęta z powód przepisy.
Niestety, dopasowanie Merców do amerykańskich przepisów o oświetleniu spowodowało ich zbrzydzenie. Stąd te okropne, wystające, stożkowe światła pozycyjne w tym dalszym. I bocznie światła obrysowe na tym bliższym. A potem też były zderzaki, które musiały bez uszkodzeń wytrzymać do 3,5 mili na godz. A gwiazdka być może została zdemontowana z podobnych powodów.

Czytałem czy słyszałem w jakimś filmiku na YouTube, że jednym z powodów, dla których Citroen przestał sprzedawać DS i SM w USA był problem z wysokością zderzaka nad jezdnią - bo w Citroenach nie była stała! :-) I amerykańscy urzędnicy nie wiedzieli, co z tym zrobić. :-)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Bez jaj z tymi przepisami. Zderzaki zderzakami i lampy lampami, ale gwiazda jest święta.
Zatem, wraz z atrapą korka wlewu do atrapy chłodnicy, zdjęta raczej na chwilę "serwisowo", bo egzemplarz stoi na jakimś warsztatowo-kolekcjonerskim placu i zbyt jest odpicowany, by tak ważnego szczegółu brakowało przez niedbalstwo.
ODPOWIEDZ