Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Stream of consciousness

Post autor: puch24 »

Gdzie tak (jak tylko w Erze)?

W pewnym momencie stwierdziłem, że jestem niewolnikiem wszelkich miesięcznych abonamentów i innych płatności, na które idzie naprawdę sporo forsy.
Kiedyś zadzwoniła do mnie pani z Ery i namawiała mnie na kolejny telefon z kolejnym numerem. Mówię, że już mam telefon i numer i nie jest mi potrzebny. Ona na to: to może pan komuś dać ten nowy. Ja na to: "Jasne, razem z rachunkami. Na pewno się ucieszy." Kobita nadal uparcie nawijała. W końcu ja na to: "Proszę pani, namawia mnie pani na zupełnie mi niepotrzebny wydatek ponad 3 tys. złotych." Ona na to: "Jakie 3 tys.? To tylko 150 zł miesięcznie." Ja na to: "No właśnie, przez 24 miesiące..."
samek

Post autor: samek »

puch24 pisze: 13 lis 2018, 11:31 Gdzie tak (jak tylko w Erze)?
W wielu miejscach puchu. A może być nawet taniej.
Zakupienie poddomeny w domenie typu miasto.pl (np. samek.katowice.pl) i jej coroczne utrzymanie jest bardzo tanie.
Do tego hosting wg własnych potrzeb - naprawdę jest w czym wybierać.
I zmieścisz się nawet poniżej 2 stów na rok.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Puchu, nie daj się nabierać tym akwizytorom od hostyngu tylko jedź na darmówkach jak ciorny :)
puch24

Post autor: puch24 »

;-)
Skądinąd, wszystkie przytoczone tu argumenty są słuszne. Nie lubimy, gdy coś bezpłatnego nagle robi się płatne. Typowa strategia dilerów narkotyków... ;-) Dajmy im bezpłatne próbki, przyzwyczajmy, uzależnijmy, i zacznijmy doić. Czym się jedno różni od drugiego?
W każdym razie, na razie staram się do minimum ograniczać moje regularne zobowiązania - nie mam abonamentu telefonicznego, nie mam żadnej cyfrowej czy kablowej TV, a wszystkie inne zobowiązania całkowicie mi "wystarczają" do "szczęścia".
Awatar użytkownika
poor
Rich poor

Post autor: poor »

puch24 pisze: 12 lis 2018, 22:14 Wiesz, Wojtuś, 50 tu, 50 tam, 50 ówdzie, i robi się ładna sumka, jak się to wszystko doda do siebie.
Swieta Prawda.
Ponoc ameryknie pytaja sie - jaka rata mc..150$ moze byc...i tak zairnko do ziarnka.

Dodano po 54 strzałach znikąd:
wpk pisze: 12 lis 2018, 22:11 Czy 50 dolców na rok da się zauważyć? Odczuć? Nawet w skromnym budżecie? To dolar tygodniowo...
A ile to jest negatywow...
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Dziś od rana odebrałem trzy głuche telefony (061 ...).
Za czwartym razem odezwała się Pani i mówi, że ma dla mnie bezpłatny czajnik bezprzewodowy.
Opierdoliłem ją na wstępie, że już trzy razy do mnie dzwoniła.
A ona na to, że to nie ona i, że ma ma jeszcze ekspres do kawy, wystarczy tylko, że ... i tu się rozłączyłem.
samek

Post autor: samek »

vid3 pisze: 13 lis 2018, 16:56 Dziś od rana odebrałem trzy głuche telefony (061 ...).
Za czwartym razem odezwała się Pani i mówi, że ma dla mnie bezpłatny czajnik bezprzewodowy.
...
mają tam zagłębie z garnkami
z 61... do mnie co jakiś czas dzwonią radośnie, że wygrałem prezentację garnków
ja im, że rodo i że mają zapomnieć i natychmiast się rozłączają
i znów trochę mija
i dalej w koło wpkx - znaczy Wojtek
Awatar użytkownika
poor
Rich poor

Post autor: poor »

Ja odbieram tylko telefony, ktore sa zapisane w komorce....Obcy maja sygnal: unikaj glosnych i napastliwych, unikaj glosnych sa udreka ducha.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

do mnie dzwoniły z Piotrkowa Trybunalskiego, ale powiedziałem, że mnie nie ma w domu.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
gavin

Post autor: gavin »

Zainstalujta se Truecaller.
ODPOWIEDZ