Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
tomfoot

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: tomfoot »

Obijają się mu orzechy o stalowe okucia?
O mista lova lova.
puch24

Post autor: puch24 »

Co to jest piszczel?

Przyrząd do odnajdowania niskich twardych przedmiotów w ciemnym pomieszczeniu
Czasem działa zbawiennie.

Ja sobie wymyśliłem listę zakupów do realizacji. Nie wiem, po jaki chuj. Chyba muszę się o coś jebnąć piszczelą.
Gorzej, że może to mieć tzw skutki. Parę lat temu grawitacja i głupota jebły mnie w stopę plikiem płyt wiórowych. Teraz muszę prosić ortopedę o pomoc... :-(
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Z doświadczenia Ci napiszę, że jebnięcie się w piszczeląę działa tylko przez minutę.
puch24

Chyba, że przez 3 miesiące. W gipsie albo na wyciągu.
Ligo

Post autor: Ligo »

Dosyć skutecznie działa konsultacja z forumowymi kolegami. Otóż zapytałem kolegę Owaina o pewien sprzęt z firmy produkującej telewizory, po czym kolega ów bez pardonu wylał mi kubeł zimnej wody na łeb.
Za co jestem niezmiernie mu wdzięczny.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Niedawno ustaliliśmy, że kolega ten jest w rzeczywistości podwójnym agentem.
Ligo

Może. Ale umie przywalić...
puch24

Ligo pisze:o pewien sprzęt z firmy produkującej telewizory,
Chodzi o Samsunga? :-P
Ligo

O TE lodówki pytałbym Ciebie.
Bo widzisz, Sony robi telewizory i wkładają takie małe do aparatów, a Samsung robi lodówki i w końcu sprzedaż im się zmroziła.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2017, 01:12 przez Ligo, łącznie zmieniany 1 raz.
puch24

Bo wiesz, podobno TAMTA firma to TV robiła kiedyś...

TA firma od lodówek teraz jest chyba największym producentem TV na świecie, i najbardziej krytykowanym.
Oglądałem na YT francuski film dokumentalny o awaryjności współczesnych TV, gdzie Samsung jest na pierwszym miejscu, o kilka długości przed innymi. Technicy, którzy je naprawiają, twierdzą, że są to celowe zabiegi konstrukcyjne firmy, mające przyspieszyć awarie.
Winę ponoszą podobno groszowe kondensatory, umieszczone tuż obok zasilacza tak, że zasilacz je podgrzewa i przyspiesza ich koniec.
Gdy technicy się skapnęli, że można to łatwo i tanio naprawić, Samsung zmienił konstrukcję, stosując nietypowe kondensatory, leżące płasko na płytce drukowanej, zamiast typowych elektrolitów, dających się łatwo wymienić i zastąpić "generykami", często lepszej jakości.
ODPOWIEDZ