Rowerowe dyr-dymały
Re: Rowerowe dyr-dymały
Karlitos jak tam rowerki? Odremontowane?
W zasadzie jak ustawił mechanik, tak leżą. Kierownicę mam tak ustawioną, że górna część jest równoległa do gleby, a klamkominetki stanowią jakby jej przedłużenie i dopiero potem lecą w górę. Moje są dość wysokie, bo tam jeszcze jest zbiorniczek wyrównawczy od płynu hydraulicznego. Zresztą jak patrzę na ustawienie Twoich i moich, to moje są znacznie niżej, u mnie łapy są bardziej prostopadle do gleby ustawione. U mnie dłoń w 1/2 - 2/3 mieści się na gumie klamkominetki.
Początki były trudne, ale chyba głównie dlatego, że wcześniej tych części dłoni nie opierałem nigdy na kierownicy. Już chyba podczas drugiej, może trzeciej jazdy było zauważalnie lepiej, choć na pewno pomogło też przesunięcie siodła do przodu.
A i nie gadaj, że sięgasz palcem do klamki w chwycie dolnym. Musiałbyś mieć palce jak facehugger z Obcego. Chwyt dolny jest wtedy gdy trzymasz kierę za same końce. Jak trzymam ręce na dolnym zgięciu to też sięgam palcem do klamek i manetki, ale to nie do końca jest chwyt dolny.
no właśnie myślę czy ich nie przesunąć kapke w dół
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A pompka hamulcowa gdzie? W koszyku na bidon?
- no_gravity_Carlos
no pewnie, ze nie:( poki co, auto nareperowywuje bo sie blokuje przy starcie, pewnie klocki z tylu do wymiany, bo z przodu wymienilem i pojezdzilem z miesiac, cholerne czujniki;gavin pisze:Karlitos jak tam rowerki? Odremontowane?
sa jeszcze dobra auta mechaniczno-mechaniczne?
W rowerach jest system zamknięty, w zbiorniku jest płyn/olej, a nie ma powietrza. Za pompkę robi klamka hamulcowa. Jej ściśnięcie odcina zbiornik wyrównawczy, a ciecz z natury trudnościśliwa przekłada ten ruch na tłoczki hamulcowe. To też kolejna różnica bo w rowerowych hamulcach hydraulicznych wszystkie tłoczki są ruchome.
Dzięki systemowi zamkniętemu, można rower odwrócić do góry kołami bez ryzyka zapowietrzenia hamulców.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
I see…
Rolls-Royce Phantom VI.
są jeszcze takie auta...

- no_gravity_Carlos
czyli sa:) fajnie
dostałem dzisiaj na mejla przedłużenie polisy i 9 załączników ! .... kurwokorpobiurokracja !