Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: wpk »

Patrz, obraził się, honorem uniósł i do rzeczy pisze. Dobra nasza.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Co to znaczy "pudło pójdzie w ruch"? Ja właśnie chcę, aby mi proca skręciło w dół, bo te bebechy są tak mocne, że na pół gwizdka i tak będzie wystarczająco a nie chcę szumu sztormowego non stop. Z kolei wupeiksowe rady o wyłączeniu wiatraka traktuję jako żart Ahaba z głupszego i nieznającego się.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
namoamo

Post autor: namoamo »

Znaczy że kolejny raz szukasz problemów i to na własne życzenie :-)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Pudło w ruch, jak rozumiem Gapiego, to zwrot.
A żart to nie żart, lecz sarkazm. Bo Ty chcesz mieć wysoką wydajność po cichu. A jakie pół gwizdka, skoro to co masz nie starcza na całym? Tymczasem albo wydajność, albo po cichu. I o ile intele teoretycznie mają zabezpieczenie i przy wzroście temperatury obniżają loty, to ogólnie i tak wszystkie BGA mogą się przegrzać i odkulkować, gdyż od 2006 ołowiu w lutach nie wolno.

Eureka!
Do łóżka kup podstawkę chłodzącą z czterema coolerami: Precision będzie schłodzony jak Heineken. Za to ta podstawka będzie napierdalać jak szalona, no ale przecież będziesz mógł ją zwrócić...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Jak zwykle można liczyć tylko na szyderę zamiast na przemyślaną radę. Procek w inspironie jest "U" i grafika słaba, więc co się dziwić, że nie starcza na maksa. W precisionie normalny procek HQ 7700 to aż nadto, a skoro na baterii jest cicho, to znaczy, że jest jakieś ograniczenie wydajności programowe i dzięki temu cicho. Ja nie mówię, że chcę mieć cicho przy ambitniejszych zadaniach, obróbkę w to włączywszy, bo insprion też się rozkręca wiatrakami. Ale jak czytam forum to nie muszę mieć wiatrakowni. Wasza szydera jest nie na miejscu bo obnaża pewną indolencję w temacie. Skoro nie wiecie, to lepiej zaszydzić niż skorzystać z okazji do nie zabierania głosu. To tak jak w autkach, gdzie biegi czy np. tryby jazdy czy inne przełączenia są po to, że jak się potrzebuje, to można z przytupem głośno i paliwożernie, ale jak nie potrzeba to można cicho i ekonomicznie. Dziękuję już zatem za rady, sam sobie poczytam wypróbuję i oczywiście nie podzielę się ową wiedzą z Wami. :P
gavin

Post autor: gavin »

Myślę, że już instaluje apkę do mierzenia temperaturki.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Matko boska ahabowska! A czy ja Ci napisałem nieprawdę? Człowiek serce na forum wypruwa, a ten gardzi... :(
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

Sebbe, włącz se napalm death, to Ci wiatry nie będą przeszkadzać. albo włóż hełm-o-phone.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
namoamo

Post autor: namoamo »

Owain pisze:Jak zwykle można liczyć tylko na szyderę zamiast na przemyślaną radę. Procek w inspironie jest "U" i grafika słaba, więc co się dziwić, że nie starcza na maksa. W precisionie normalny procek HQ 7700 to aż nadto, a skoro na baterii jest cicho, to znaczy, że jest jakieś ograniczenie wydajności programowe i dzięki temu cicho. Ja nie mówię, że chcę mieć cicho przy ambitniejszych zadaniach, obróbkę w to włączywszy, bo insprion też się rozkręca wiatrakami. Ale jak czytam forum to nie muszę mieć wiatrakowni. Wasza szydera jest nie na miejscu bo obnaża pewną indolencję w temacie. Skoro nie wiecie, to lepiej zaszydzić niż skorzystać z okazji do nie zabierania głosu. To tak jak w autkach, gdzie biegi czy np. tryby jazdy czy inne przełączenia są po to, że jak się potrzebuje, to można z przytupem głośno i paliwożernie, ale jak nie potrzeba to można cicho i ekonomicznie. Dziękuję już zatem za rady, sam sobie poczytam wypróbuję i oczywiście nie podzielę się ową wiedzą z Wami. :P
Ale to nieprawda, bo procek pracuje zależnie od obciążenia, analogicznie jest z jego chłodzeniem. Niczego nie trzeba skrecac, obcinać, wyłączać.
Ale Ty jesteś niereformowalny więc z mojej strony eot i wracam do biernego przygladania się tej komedii :-)

Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

namoamo pisze: 23 kwie 2018, 15:04 Ale to nieprawda, bo procek pracuje zależnie od obciążenia, analogicznie jest z jego chłodzeniem. Niczego nie trzeba skrecac, obcinać, wyłączać.
Ale Ty jesteś niereformowalny więc z mojej strony eot i wracam do biernego przygladania się tej komedii :-)
Ale w takim razie, o Wszechwiedzący, jak wytłumaczysz fakt, iż na zwykłej penetracji neta lapek jest niesłyszalny na baterii, ale podpięty do zasilacza, przeglądając te same strony internetowe - szumi zauważalnie? I jest to cecha nie tylko precisiona ale spotkałem się z takimi opiniami o działaniu lapków w kilku innych modelach.
ODPOWIEDZ