Places

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Places

Post autor: Owain »

Gdama pisze: 07 mar 2021, 20:28 Ale drzewo! Cudo 🤩
Owain, gdzie zrobiłeś to oraz pozostałe zdjęcia?
Pałac Potockich w Łańcucie.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

Jeszcze bardziej potrzebuję gdzieś wyjechać...
puch24

Post autor: puch24 »

Dzisiaj mi się kolega skarżył, że już dostaje pierdolca od siedzenia w domu i prowadzenia całego życia w komputerze i przez internet.
Ja chyba zresztą też.
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Post autor: von Boroszlo »

Ja od czasu wirusa jestem przez połowę czasu wyjechany. Nie zawsze całkiem tam, gdzie bym chciał, ale cóż...
Wyjeżdżać można.
Gundrum von Grynberg
puch24

Post autor: puch24 »

Chodzi nie tylko o wyjazd jako taki, choć obecnie też jest to problematyczne, gdy zamknięte są hotele i restauracje, bo gdzie spać i gdzie jeść?
Ale o sam sposób funkcjonowania, siedzenie w zasadzie tylko w domu, praca niemal wyłącznie z domu, praca przez internet, życie towarzyskie przez internet, rozrywka przez internet, wychodzenie tylko po zakupy, itd. Kolega akurat zupełnie nie jest outdoorowcem/sportowcem, więc nie bawi go jogging, rower, i inne takie. Natomiast lubi co jakiś czas pójść do teatru, opery, filharmonii, i to nie sam, ale z przyjaciółmi, z którymi dzieli te zainteresowania, a przy okazji np. do jakiejś kawiarni czy innej knajpy. On obawia się zarażenia covidem i unika kontaktów (niby jest pierwszy raz zaszczepiony, ale wiadomo), jego rodzice też już są, ale wiadomo, a inni ludzie też unikają kontaktów z tych samych powodów, więc nie ma z kim się spotykać, nie bardzo chcą się spotykać w domach, a do knajp iść nie można. Ile można zimą spacerować w chłodzie i brzydkiej pogodzie po mieście?
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Post autor: von Boroszlo »

Wiele rzeczy nie można. Ale jeżeli pracuje przez internet, to równie wiele można.
Gundrum von Grynberg
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Bylam w piatek u kolegi na urodzinach. I było tak superowo, ze zgodnie wszyscy stwierdziliśmy, że moze ta przymusowa izolacja przyniosla jakiew korzysci,. Wszyscy soba stesknieni. Moze powroca prywatki a nie impry w knajpach. Bawilismy sie jak dzieci w kalambury, diskjokejowanie itp
A obowiązująca zasada bylo tylko odlozenie telefonow.
Awatar użytkownika
Gdama
Gdriada

Post autor: Gdama »

Tak też robi syn mój wraz ze znajomymi. Ostatnio, zachęceni przykładem Owaina, wieczór spędzili nad kolekcją znaczków :D
Ale jednak, pojechałoby się gdzieś...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Obrazek
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
poor
Rich poor