Dodano po 17 minutach 56 sekundach:
Znaczy na dziś nie mam ani kasy, ani aparatu.
Owainu - mówiłem - woda była za ciepła...
Nie. Nie uważam podobnie. Częściej wymuszam prześwietlenie czy niedoświetlenie niż zmieniam ISO, więc korekcja ekspozycji jest dla mnie ważniejsza od szybkiej zmiany ISO. Nie potrzebuję więc oddzielnego pokrętła do zmiany ISO, natomiast zdecydowanie wolę, gdy mam do tego guzik plus obrót pokrętła "ogólnego". To mi wystarczy. Zresztą podobnie jest korektą ekspozycji: guzik + obrót pokrętła.Owain pisze:Prawie dokładnie tak, Mój Drogi Pocieju, z tym małym dodateczkiem, że chciałem zarzucić temacik, czy nie uważacie podobnie.puch24 pisze:Sebowixie,
Czy chcesz przez to wszystko powiedzieć, że nurtuje Cię to, dlaczego na aparacie nie ma oddzielnego kółeczka do nastawiania ISO, bo wolałbyś mieć takie zamiast korekcji ekspozycji +/- ?
Bo uważasz, że pokrętło do ustawiania ISO bardziej by Ci się przydało, niż korekta ekspozycji?![]()
Używki niet, bo to nigdy nie wiadomo, czy ktoś wcześniej zanadto się nią nie brandzlował.Meliszipak pisze:Ligu, kupuj. Niezgorsza aparatka jest.
No chyba, że czekasz na A9, albo canona 6 drugiego.
Ewentualnie a7rII jest, może jaka tania nowa użyfka w jueseiu się marnuje.
Nota bene pisze to skolopendra, parecznik od 10 do 12 cm długości, o ciele składającym się z 25 pierścieni!puch24 pisze:Moim zdaniem mnożenie pokręteł na obudowie aparatu i dodawanie kolejnych pierścieni czy tarcz, służących do zmiany tylko jednego parametru, nie ma wielkiego sensu, szczególnie, gdy służą one do zmiany parametrów nie zmienianych zbyt często.
No i dlatego nie kupiłem od wpkLigo pisze: Używki niet, bo to nigdy nie wiadomo, czy ktoś wcześniej zanadto się nią nie brandzlował.
Owain pisze:Ligo, a Tyś nabył A7II?
Po tych ostatnich Twoich pytaniach, to zupełnie nie wiem, jak się odnieść.Owain pisze:Ligu, zamawiałeś po pijaku, że nie wiesz jaki model?