Komputrowe dylematy ;)
Re: Komputrowe dylematy ;)
I wszystkie zwróci. 

- Owain
- Nasz Czelnik
Na numerze dziewiątym zakończyłem poszukiwania laptoka. Nowy XPS 9570 z bólem, ale zostaje (jak przez kilka następnych dni bad pixel nie wypadnie). Z minusów: lata nieco wtyk zasilania, ale ten typ tak ma bo poprzednie dwa 9570 też tak miały. Klawiatura nieco mniej miła niż w inspironie 7560, ale pewnie idzie się przyzwyczaić. stawia nieco mniejszy opór, jest jakby mnie j soft, ale tak jakby mniejsze jest ryzyko, że klawisz się nie wciśnie. Po prostu nie jest tak miękko paluszkom, jakby bardziej dotykowa. W kolorystyce myślę, że jest komponenta czerwona za intensywna, co najbardziej widać na niebieskim, który jest jakby bardziej fioletowy, ale w sumie nie mam odniesienia, kalibracja i tak potrzebna bo gamma lekko odstaje od skalibrowanego inspirona 7560, choć widać to tylko na tablicach kontrolnych (w cieniach jest ok, w jaśniach pół stopnia za mało). Jak ma być lapek na lata, to jednak inspiron na i5 "U" może słabować. Wiatraki da się opanować, dzięki ustawialnemu 'dell power management'. Cóż, sztuka kompromisów.
Z pozytywów oczywiście matryca już bez zafarbu, zawiasy nie skrzeczą, no i jest piękny. Choć nadal uważam, że 8 klocków, to gruba przesada
Z pozytywów oczywiście matryca już bez zafarbu, zawiasy nie skrzeczą, no i jest piękny. Choć nadal uważam, że 8 klocków, to gruba przesada

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A Ty czego rybim ryjkiem epatujesz?
wupsia jaka harda!
Przypomniał mi się dowcip o milicjancie w akwarium w zoo.
- Owain
- Nasz Czelnik
Dziwny ten XPS... kolory takie intensywne, bateria czymie 10 godzin, ni szumi... może oddać? 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Tak. Biednym.
- vid3
- Kontakt: