Samki różne, kwadratowe i podłużne.
- Owain
- Nasz Czelnik
- Posty: 14719
- Rejestracja: 11.2016
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Trzeba zapytać Aptekarza. A sorry, wypisał se zwolnienie
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Lelektroniczne.
- sorevell
- Posty: 2521
- Rejestracja: 11.2016
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Ja tam sypię na oko, na pewno więcej niż łyżkę, ale zakwas trzymam w słoiku, nie naparstku.no_gravity_Carlos pisze:na cycki:)
male
dostalem mala porcje i wg fachowcow dokladam lyzke maki dziennie, wiecej dawac?
- no_gravity_Carlos
- Posty: 4408
- Rejestracja: 06.2019
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
do zlego namawiasz, ale sprobuje; jeszcze nie sypalem na oko, ktos chetny? pozostaje tylko szczegol techniczny jak zwykle czy na otwarte czy zamkniete... ale ze sa dwoje oczu mozna jakos to podzielic i zobacze co wyjdzie:)
- sorevell
- Posty: 2521
- Rejestracja: 11.2016
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
No w drugie wodę lejesz przecież.
- no_gravity_Carlos
- Posty: 4408
- Rejestracja: 06.2019
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
rosnie...
- wpk
- wpkx
- Posty: 38833
- Rejestracja: 10.2016
- Lokalizacja: Nad Wigołąbką
- Kontakt:
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Kwas nocą rośnie. Carlos otwiera
usta ogromne, chłonie i ssie...
usta ogromne, chłonie i ssie...
- no_gravity_Carlos
- Posty: 4408
- Rejestracja: 06.2019
Samki różne, kwadratowe i podłużne.
chcac-nie-chcac tworzy osrodek gravitacyjny, coz za piekny poranek
- Gdama
- Gdriada
- Posty: 2362
- Rejestracja: 11.2016
- Lokalizacja: Gdańsk/Jantar
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
Zapraszam na gorącą zupę Trochę jak indyjski dal, u nas zwie się "jesienna czerwona".
- 3 - 4 duże czerwone papryki
- 4 duże pomidory lub pomidory z puszki, przecier pomidorowy /w wersji dla leniwych/
- 2 cebule
- kilka ząbków czosnku
- dla nie vege bulion (lub masło, dla zdesperowanych - kostki rosołowe)
- paczka czerwonej soczewicy
- włoszczyzna świeża (mrożona też jakoś obleci)
- bazylia, pieprz, ziele angielskie, 2-3 liście laurowe
- oliwa lub olej
- dla mięsożernych i wyziębionych opcjonalnie: pokrojona w plasterki kiełbasa, cycki kurzęce lub indor pociachany w kostkę
W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w grubą kostkę lub paski paprykę.
Kiedy zmięknie, dodać pokrojone w kostkę pomidory lub przecier pomidorowy, a kiedy zaczną przyjmować konsystencję sosu, zmiksować z grubsza blenderem lub przetrzeć niezbyt dokładnie w inny, dowolny sposób. Dodać posiekaną dość drobno cebulę i zalać sos gotowym bulionem lub wrzącą wodą niemal do pełna.
Jeśli nie używamy bulionu, dodać odpowiednią ilość kostek rosołowych, a dla chętnych również mięsiwo.
Kiedy będzie wrzeć, wrzucić włoszczyznę i posiekany czosnek, dosypać całą paczkę czerwonej soczewicy.
Doprawić sporą ilością bazylii, zmielonym pieprzem.
Kiedy po 15 minutach soczewica zacznie się rozgotowywać, dorzucić liście laurowe.
Kiedy zupa zgęstnieje niemal do konsystencji potrawki - zupa jest gotowa.
Można mrozić (jeśli cały sagan na jeden raz to za dużo).
- 3 - 4 duże czerwone papryki
- 4 duże pomidory lub pomidory z puszki, przecier pomidorowy /w wersji dla leniwych/
- 2 cebule
- kilka ząbków czosnku
- dla nie vege bulion (lub masło, dla zdesperowanych - kostki rosołowe)
- paczka czerwonej soczewicy
- włoszczyzna świeża (mrożona też jakoś obleci)
- bazylia, pieprz, ziele angielskie, 2-3 liście laurowe
- oliwa lub olej
- dla mięsożernych i wyziębionych opcjonalnie: pokrojona w plasterki kiełbasa, cycki kurzęce lub indor pociachany w kostkę
W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w grubą kostkę lub paski paprykę.
Kiedy zmięknie, dodać pokrojone w kostkę pomidory lub przecier pomidorowy, a kiedy zaczną przyjmować konsystencję sosu, zmiksować z grubsza blenderem lub przetrzeć niezbyt dokładnie w inny, dowolny sposób. Dodać posiekaną dość drobno cebulę i zalać sos gotowym bulionem lub wrzącą wodą niemal do pełna.
Jeśli nie używamy bulionu, dodać odpowiednią ilość kostek rosołowych, a dla chętnych również mięsiwo.
Kiedy będzie wrzeć, wrzucić włoszczyznę i posiekany czosnek, dosypać całą paczkę czerwonej soczewicy.
Doprawić sporą ilością bazylii, zmielonym pieprzem.
Kiedy po 15 minutach soczewica zacznie się rozgotowywać, dorzucić liście laurowe.
Kiedy zupa zgęstnieje niemal do konsystencji potrawki - zupa jest gotowa.
Można mrozić (jeśli cały sagan na jeden raz to za dużo).
- Owain
- Nasz Czelnik
- Posty: 14719
- Rejestracja: 11.2016
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
O! Mam takie same noże, tylko tępsze.
Sowy nie są tym, czym się wydają...