Selfony z których jestem zielony
Re: Selfony z których jestem zielony
Zobaczymy. Przemyłem pod kranem zwykłą wodą, przedmuchałem suszarką i na razie strzałka zniknęła.
Internety twierdzą, że to podobno jednak zabrudzenie portu USB, które powoduje zwarcie, co Android odbiera jakoby telefon służył jako powerbank. Ja bym spróbował czyścić IPA na początku. Woda, taka z kranu, bo destylowana nie, przewodzi prąd i można pogorszyć. Skoro się jednak udało, to super.
- Owain
- Nasz Czelnik
- danz1ger
Etanol jest nieco gorszy do czyszczenia niż izopropylowy. Nawet jak się zastosuje spirytus 95%. Etanol jest znacznie bardziej złożonym związkiem chemicznym i zostawia więcej syfu niż IPA. Oczywiście jak nie ma IPA, to można i etanolem, ale jak są dostępne oba to lepiej IPA.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Myślałem, że IPA to rodzaj piwa.
Też, ale nie tym razem.
Ciąg dalszy dramy ze wtyczką. Teraz mniej więcej co drugie podłączenie do ładowarki (różne i różne kable) telefon się wyłącza. O naprawie na razie nie myślę za to wymyśliłem sobie ładowarkę indukcyjną. W zestawie nie mam, ale na necie widzę jakieś green cell z 70 pln. Korzystał ktoś z takich tanioszek? A może jakiś inny model w podobnej cenie się sprawdza?
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Chciałem coś polecić, ale nie odebrałeś.
Im sory, ale jestem w gościach. Jutro chętnie posłucham o ile przeżyję szprycę.