Błędy językowe
- sorevell
Re: Błędy językowe
Tipsy to se lejdisy robiom.
- danz1ger
- Owain
- Nasz Czelnik
Byle nie cudzesy.
Ostatnio koleżanka w pracy się ze mną kłóciła, że pisze się audit a nie audyt. Ja jej tłumaczę, że w języku polskim jak i w polskim języku prawnym czyli w języku aktów prawnych występuje tylko audyt, a ta swoje, że ją chuj obchodzi, co mówi prawo, bo oan zna się jak nikt na certyfikacji ISO, a w języku ISO jest audit i chuj, w związku z czym uważa, że istnieje i audyt i audit i to dwie zupełnie inne sprawy.
jprdl.
Ostatnio koleżanka w pracy się ze mną kłóciła, że pisze się audit a nie audyt. Ja jej tłumaczę, że w języku polskim jak i w polskim języku prawnym czyli w języku aktów prawnych występuje tylko audyt, a ta swoje, że ją chuj obchodzi, co mówi prawo, bo oan zna się jak nikt na certyfikacji ISO, a w języku ISO jest audit i chuj, w związku z czym uważa, że istnieje i audyt i audit i to dwie zupełnie inne sprawy.
jprdl.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- vid3
- Kontakt:
- Owain
- Nasz Czelnik
- vid3
- Kontakt:
- rbit9n
- Ribitibi
a na nogach sneakersy.danz1ger pisze:A potem nastała ciemnica i wszystkie "ptaszki" zamilkli. A tera mamy wiosnę i można zacząć "ćwierkać".
No to ćwierknę. Wnerwia mnie wtrącanie angielskich słów ale ciśnienie wzrasta mi niebezpiecznie kiedy do tego słowa w liczbie mnogiej dodaje się polską końcówkę liczby mnogiej. Myślę, że popularne "tipsy" były by lżej strawne jako "wskazówkiki".
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- danz1ger
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Pudelsi.
- rbit9n
- Ribitibi
faktycznie jest błąd, poprawnie pisze się przez umalut: püdelsi. czuwaj!wpk pisze:Pudelsi.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!