Jaki zestaw na wakacje
Re: Jaki zestaw na wakacje
Ja używam osłon, ale głównie od słońca. Nie traktuję ich jako zabezpieczenie. Staram się jakoś tam dbać o sprzęt i nie rozwaliłem jeszcze żadnego obiektywu. Robię zdjęcia nawet w czasie jazdy rowerem, choć do tego obecny RX100M3 nadaje się mniej niż NEX-5R/T z E16 lub E20. Staram się używać dekli, ale z tym jest różnie, zwłaszcza, że na wyjazdach rzadko kiedy jestem nie pod wpływem. Wypalcowane szkło zwykle czyści mikrofibra i chuch. Mam też w torbie kilka nawilżanych chusteczek do okularów. Nawet matrycę nimi czyszczę, choć raczej w warunkach domowych.
A propos jumania. Mam koleżankę, co kilka lat temu w fabryce rzuciła papierami, wyprawiła pożegnanie i pojechała na trzy miechy do Azji dalekowschodniej. Specjalnie na tę okazję kupiła używane RX100, które jej w Wietnamie zajebali jak zostawiła plecak w hostelowej przechowalni. Część zdjęć poszła do złodzieja, resztę wyjazdu dokończyła komórką.
A propos jumania. Mam koleżankę, co kilka lat temu w fabryce rzuciła papierami, wyprawiła pożegnanie i pojechała na trzy miechy do Azji dalekowschodniej. Specjalnie na tę okazję kupiła używane RX100, które jej w Wietnamie zajebali jak zostawiła plecak w hostelowej przechowalni. Część zdjęć poszła do złodzieja, resztę wyjazdu dokończyła komórką.
Wash&Go 24-105/4 na dzień dzień dzisiejszy i 35/1.8...that's it.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Czyli dwie puszki potrzebne.
Mósowo. A nawet tszy.
g7x wystarczy z nawionsko
- wpk
- wpkx
- Kontakt: