e50 czy Sigma 56?

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sandor
Posty: 479
Rejestracja: 10.2017

e50 czy Sigma 56?

#1

Post autor: sandor » 29 lut 2020, 22:39

Dawno nie było takiego tematu.
Taki dylemat. Sony miałem i w sumie byłem zadowolony, Sigmy nie miałem i ciekawym.
Tyle, ze Sigma 1.4 i ostra jak ostrze, a Sony, to mi się wydaje, że ładniejszy boke ma.

Awatar użytkownika
puch24
Chrust brawężnik
Posty: 13403
Rejestracja: 11.2016

Re: e50 czy Sigma 56?

#2

Post autor: puch24 » 29 lut 2020, 23:30

Chiba nik tu nima Sigmy 56, więc skunt mamy wiedzeć?
Scolopendra

Awatar użytkownika
sandor
Posty: 479
Rejestracja: 10.2017

Re: e50 czy Sigma 56?

#3

Post autor: sandor » 29 lut 2020, 23:39

Czyli pomyliłem fora??

Awatar użytkownika
wpk
Zołzanon 1.0/50 vel wpkx
Posty: 25325
Rejestracja: 10.2016
Lokalizacja: Nad Wigołąbką
Kontakt:

Re: e50 czy Sigma 56?

#4

Post autor: wpk » 01 mar 2020, 08:25

Errare sandorum est.

Awatar użytkownika
cz4rnuch
- albo po prostu mały niepokój, dla przyjaciół maratończyk
Posty: 5189
Rejestracja: 11.2016
Lokalizacja: gDYNIA

Re: e50 czy Sigma 56?

#5

Post autor: cz4rnuch » 01 mar 2020, 08:29

50 i wszystko w temacie.

Awatar użytkownika
sandor
Posty: 479
Rejestracja: 10.2017

Re: e50 czy Sigma 56?

#6

Post autor: sandor » 12 mar 2020, 21:55

Cóż, chyba nie kupię żadnego z nich w takim razie.

Dodano po 51 strzałach znikąd:
Chodzi mi po głowie a7mk2

Dodano po 5 minutach 27 strzałach znikąd:
Bo jak nie teraz, to kiedy? Jak nie ja to kto? Jak nie tu to gdzie?

Awatar użytkownika
puch24
Chrust brawężnik
Posty: 13403
Rejestracja: 11.2016

Re: e50 czy Sigma 56?

#7

Post autor: puch24 » 12 mar 2020, 22:04

Ba!

Tak zupełnie na oko, to zakładałbym, że Sigma może być ogólnie lepsza, bo jest po prostu nowsza. Może więc mieć lepszą rozdzielczość, itp. Ale to tak sobie tylko przypuszczam.
Scolopendra

Awatar użytkownika
sandor
Posty: 479
Rejestracja: 10.2017

Re: e50 czy Sigma 56?

#8

Post autor: sandor » 12 mar 2020, 22:25

Bo ma tą rozdzielczość, ale obrazek ładniejszy z FE35 i FE85 dla mnie, nawet z E50. Kolejna rzecz- na apsc w słoneczny dzień, nie da się robić na 1.4. Chyba, że jakieś filtry...No i tak ziarnko do ziarnka...

Awatar użytkownika
puch24
Chrust brawężnik
Posty: 13403
Rejestracja: 11.2016

Re: e50 czy Sigma 56?

#9

Post autor: puch24 » 12 mar 2020, 22:38

No, tak. Musiałbyś kupić aparat z migawką elektroniczną do 1/30000 s lub tp.
Scolopendra

Awatar użytkownika
sandor
Posty: 479
Rejestracja: 10.2017

Re: e50 czy Sigma 56?

#10

Post autor: sandor » 12 mar 2020, 22:48

A przy FF i 1.8, 1/8000 chyba wystarczy.

ODPOWIEDZ