Jupiter 3, 1,5/50
Re: Jupiter 3, 1,5/50
Ja rozumiem, że stary, że kultowy, itd., ale gdzieś powinny być granice rozsądku...
- _13_jacek
- Solona Alicja
Polaczkipuch24 pisze:Ja rozumiem, że stary, że kultowy, itd., ale gdzieś powinny być granice rozsądku...
"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
A rozsądna cena wg was to jaka byłaby? Nie, to nie ja sprzedaję
Nie no, w sumie masz rację. Cena jest umowna. Tzn. ja bym tyle nie zapłacił, ale... np 800 zł za używanego Nikkora 1,4/50 to cena OK, więc w sumie i za takiego Jupitera też może być OK. Ale przeważnie chodziły taniej. Natomiast chodzi mi o to, że poprzednio obiektyw osiągnął niższą cenę na licytacji i najwidoczniej do sprzedaży nie doszło, pewnie sprzedającemu nie spodobała się zbyt niska cena?
- _13_jacek
- Solona Alicja
Miałem w obserwowanych. Nie było ceny minimalnej także teges...puch24 pisze:Natomiast chodzi mi o to, że poprzednio obiektyw osiągnął niższą cenę na licytacji i najwidoczniej do sprzedaży nie doszło, pewnie sprzedającemu nie spodobała się zbyt niska cena?
"wogrodachpamięciwpałacusennychmarzeń"
No niestety ludzie tak często robią. Wystawiają coś na aukcji bez ceny minimalnej (bo za to trzeba dodatkowo zapłacić), a potem po zakończeniu odmawiają sprzedaży, gdy cena ich nie zadowala.
Bo ludzie jacy są, każdy widzi. Czy jakoś tak.
Wiem, wiem, wszystko jest warte tyle, ile ktoś jest skłonny za to coś zapłacić. Ale serio pytałem o rozsądną cenę, tak dla świadomości własnej, żeby się nie naciąć w przyszłości.
Wiem, wiem, wszystko jest warte tyle, ile ktoś jest skłonny za to coś zapłacić. Ale serio pytałem o rozsądną cenę, tak dla świadomości własnej, żeby się nie naciąć w przyszłości.
To są rzeczy coraz rzadsze, powoli się wykruszają.
Kiedy zostanie ostatni, pójdzie na aukcji Sotheby’s za okrągły milion.
Kiedy zostanie ostatni, pójdzie na aukcji Sotheby’s za okrągły milion.
To też prawda.
Gdy widziałem Jupitery 3 na Allegro, to chodziły po jakieś 150, 200, 250, może 300 zł. Ale może się mylę. Spróbuj wyguglać jakieś stare, zakończone aukcje.
Gdy widziałem Jupitery 3 na Allegro, to chodziły po jakieś 150, 200, 250, może 300 zł. Ale może się mylę. Spróbuj wyguglać jakieś stare, zakończone aukcje.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
W końcu zapłaci jakiś nieszczęśnik, świeżo zarażony wirusem bokehu przez Tomaszka Widłaka.
PS Reasumując, trzeba kupić pierwowzór, czyli Sonnara.
PS Reasumując, trzeba kupić pierwowzór, czyli Sonnara.