Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Ligo

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: Ligo »

nordenvind pisze:Więc ja już czekam na recenzję tej 50tki Canona z przelotką.... :)
Na razie w przelotkę się nie zaopatruję. Może za miesiąc. Jeszcze nie wiem, czy ten aparat mi podejdzie.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Podobno w drugiej połowie premiera Sony A9, matryca 24 z " niezwykłą szybkością działania w trybie zdjęć seryjnych oraz sprawnością autofokusu i świetną pracą na wysokich czułościach" Dodatkowo oprócz 85 i 100 dwa nowe szkła....
Ostatnio zmieniony 18 lut 2017, 23:15 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
puch24

Post autor: puch24 »

Sebix: http://allegro.pl/hx0444-solf-fotografi ... 24108.html

Dodano po 1 minucie 44 sekundach:
nordenvind pisze:Podobno w drugiej połowie premiera Sony A9, matryca 24 z " niezwykłą szybkością działania w trybie zdjęć seryjnych oraz sprawnością autofokusu i świetną pracą na wysokich czułościach" Dodatkowo oprócz 85 i 100 dwa nowe szkła....
Takimi słowami, o niezwykłej szybkości, mniejszych szumach i fenomenalnym autofokusie, to reklamują każdego bezlusterkowca od czasu, gdy powstały. A jak jest, to wiemy... :-P
Meliszipak

Post autor: Meliszipak »

@puch
Podobno ma to się zupełnie odmienić za sprawą kilera kilerów.
Będzie szybszy niż kałasznikow, czulszy niż Romeo i bardziej wytrzymały niż Rudy 102.
SONYY A9

Dodano po 1 minucie 11 sekundach:
He, he równo prawie.
puch24

Post autor: puch24 »

Każdy poprzedni też był kilerem kilerów, i też to całkowicie odmieniał jak kałasznikow, Romeo i Rudy...

A potem się okazywało, że jest jak zawsze...

Niewiele lepiej, ale za to drożej.
Meliszipak

Sony wyczuło wiatr i chce zagarnąć najwięcej w segmencie bezluster ff.
Ligo

Post autor: Ligo »

Taki niby do sportu. Ale z baterią na 300 zdjęć?
Meliszipak

Mogą być spore zmiany. Dlatego nowa linia z cyfrą 9.

Dodano po 9 minutach 10 sekundach:
Bufor ma mieć jak cyce pani Jadzi. Ogromny.
Tylko co mi po tym jak ja może raz strzeliłem serię, żeby zobaczyć czy działa.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Ligo pisze:
nordenvind pisze:Więc ja już czekam na recenzję tej 50tki Canona z przelotką.... :)
Na razie w przelotkę się nie zaopatruję. Może za miesiąc. Jeszcze nie wiem, czy ten aparat mi podejdzie.
Niezmiernie ciekaw jestem czy ci będzie pasował, przerobiłeś już chyba wszystko w bezlustrach :)
puch24 pisze: Takimi słowami, o niezwykłej szybkości, mniejszych szumach i fenomenalnym autofokusie, to reklamują każdego bezlusterkowca od czasu, gdy powstały. A jak jest, to wiemy... :-P
Pomyśl sobie logicznie, mają matryce 46mpx a chcą wypuścić według plotek model flagowy z 24mpx, dlaczego ?
Biorę namiar na marketing, ale to biadolenie w druga stronę już mi zbrzydło.

Nie chcę bronić Sony, ale praktycznie wszystkie bezlustra maja ten limit 300zdjęć na akumulatorze.
Jeśli fotografuje się cały czas w jednej sesji bez wyłączania aparatu, można spokojnie zrobić 500 i mówię to z własnej praktyki.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2017, 23:48 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
Meliszipak

Na pewno 24 mpx?
ODPOWIEDZ