Stream of consciousness
Re: Stream of consciousness
No tak, z TEGO. Tyle, że córka ma chyba lepsze oko ode mnie, więc ja sobie może dam na wstrzymanie.

- Owain
- Nasz Czelnik
No to może się córa do psionicznych zapisze?
Pamiętam jej zdjęcie chyba lwa w jakimś odbiciu - jeszcze z żółtego forum? Będziemy pilnować, by wpk nie zaczepiał

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Pewnie. Niech ją Metka zaczepia.
No nie, póki, co dziękuję, ale muszę to przemyśleć, za dużo się ostatnio miotam. Wiem, czego chcę, ale nie wiem jak to ułożyć, jedno czy dwa body.
800 funtów 24-240 ws 1150 funtów 70-300.
Super zoomy to trochę nie moja bajka. Do tej pory w zasadzie robię zdjęcia głównie stałkami.
24-240 zbiera dość cienkie opinie, zwłaszcza, jeśli chodzi o długi koniec, trzeba go ponoć dość mocno przymykać. Różnica pomiędzy 240 i 210 jest w sumie niewielka. Zastanawiam się też nad ponownym zakupem A6000 (a dopiero, co sprzedałem prawie nową). Mam wówczas dwa body, jedno z zoomem a drugie z 28mm i jestem urządzony
800 funtów 24-240 ws 1150 funtów 70-300.
Super zoomy to trochę nie moja bajka. Do tej pory w zasadzie robię zdjęcia głównie stałkami.
24-240 zbiera dość cienkie opinie, zwłaszcza, jeśli chodzi o długi koniec, trzeba go ponoć dość mocno przymykać. Różnica pomiędzy 240 i 210 jest w sumie niewielka. Zastanawiam się też nad ponownym zakupem A6000 (a dopiero, co sprzedałem prawie nową). Mam wówczas dwa body, jedno z zoomem a drugie z 28mm i jestem urządzony
Jak zwykle - miałem sobie dać na wstrzymanie, no ale...
Pogoda ładna, wiosna w połowie lutego, wziąłem więc 50 STM na spacer koło domu.

Wszystko na f1.8, zwyczajowo jpeg bez grzebania na 5D.
To tak pod kątem użytkowania na Sony OMG WTF LTD.
Upss... sorry, pierwsze f2.8.
Pogoda ładna, wiosna w połowie lutego, wziąłem więc 50 STM na spacer koło domu.

Wszystko na f1.8, zwyczajowo jpeg bez grzebania na 5D.
To tak pod kątem użytkowania na Sony OMG WTF LTD.
Upss... sorry, pierwsze f2.8.
Zwlekam tą 50tka, ale chyba kupię.
Będę miał mały zestaw podróżny ekwiwalent 35mm i 80mm

Ostatnio zmieniony 20 lut 2017, 00:53 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak na oko to bardzo fajnie to wygląda.
Dam jeszcze dwa. F1.8, tym razem wyrównane poziomy, ale bez wyostrzania.

Dodano po 1 godzinie 26 minutach 18 sekundach:
https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... _lens.html
Cena była jeszcze niższa, tak że w sumie 50-tka wyszła grosze, natomiast 10-18 mam do maluszka 100D.
U Ciebie taki zestaw też załatwiałby sprawę na M3, jeśli masz adapter, tylko nie wiem, czy są one sprzedawane w Europie.

Dodano po 1 godzinie 26 minutach 18 sekundach:
Ja kupiłem ją w kicie:nordenvind pisze:Zwlekam tą 50tka, ale chyba kupię.
https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... _lens.html
Cena była jeszcze niższa, tak że w sumie 50-tka wyszła grosze, natomiast 10-18 mam do maluszka 100D.
U Ciebie taki zestaw też załatwiałby sprawę na M3, jeśli masz adapter, tylko nie wiem, czy są one sprzedawane w Europie.
Niebo... jeszcze jej się w głowie przewróci.Owain pisze:No to może się córa do psionicznych zapisze?Pamiętam jej zdjęcie chyba lwa w jakimś odbiciu
A ja nie będę mógł używać słowa "dupa"...

- sorevell
Re: RE: Re: Stream of consciousness
Sprawczynięwpk pisze:Marcin, przyłapałeś sprawcę na gorącym uczynku?sorevell pisze: