Właśnie obejrzał-żem/polecam
- danz1ger
Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam
Da, ale to długo trwa, mnie właśnie trzeci tydzień wlepili.
Przy okazji właśnie obejrzałem "Ruchomy zamek Hauru" Miyazakiego. Polecam, zresztą na Netflixie jest sporo anime ze studio Ghibli.
Przy okazji właśnie obejrzałem "Ruchomy zamek Hauru" Miyazakiego. Polecam, zresztą na Netflixie jest sporo anime ze studio Ghibli.
- Owain
- Nasz Czelnik
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Zazdroszczę, bo my słabo tych Harry-Frodów czy innych Wieśminów trawimy.
- danz1ger
- Owain
- Nasz Czelnik
Widzisz... literatura czy tam "literatura" Pratchetta (trochę też Gaimana) to raczej intelektualna prześmiewcza gra odzwierciedlająca rzeczywistość, rodzaj pastiszu, bajki dla dorosłych, przypowieści. Pratchett zawsze podkreślał, że więcej magii jest w domowym komputerze i w tą magię wierzy, co nie przeszkadzało mu zostać najlepiej opłacanym pisarzem na Wyspach. Wśród magów, bogów, demonów wkomponował polewkę i celną satyrę na nas samych i współczesny świat z jego przywarami, uprzedzeniami etc. Podane świetnym językiem, który na polski genialnie przekładał Piotr Cholewa. Może serial tego tak nie oddaje, ale jednak to jest - inaczej niż harrypottery, frody i wiedźminy - powiastka zupełnie-nie-na-serio. Choć nieudolnie, staram się w moich powiastkach czerpać z Pratchetta pełnymi garściami. Więc może jednak pokonasz swe uprzedzenia i spróbujesz.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Może.
Doceniam akapit.
To gdzie to jest?
Doceniam akapit.
To gdzie to jest?
- Owain
- Nasz Czelnik
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Lektor? Napisy?
- Owain
- Nasz Czelnik
Napisy ofkors.
Myślałem, że zaczniemy dziś oglądać "Człowieka z Wysokiego Zamku", ale po tym jak mi żona zasnęła na "For All Mankind" to chyba jednak ulegnę i zaczniemy "The Marvelous Mrs. Maisel".
Dodano po 3 minutach 33 strzałach znikąd:
Natomiast wracając do Good Omens, to jedna z zajebiastszych czołówek. Klimacik bardzo i muzyczka bardzo, aż sobie chyba dzwonek do fona z niej zrobię
Myślałem, że zaczniemy dziś oglądać "Człowieka z Wysokiego Zamku", ale po tym jak mi żona zasnęła na "For All Mankind" to chyba jednak ulegnę i zaczniemy "The Marvelous Mrs. Maisel".

Dodano po 3 minutach 33 strzałach znikąd:
Natomiast wracając do Good Omens, to jedna z zajebiastszych czołówek. Klimacik bardzo i muzyczka bardzo, aż sobie chyba dzwonek do fona z niej zrobię

Sowy nie są tym, czym się wydają...