Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
zdyboo

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: zdyboo »

Wracając dziś z roweru po pracy zdalnej podjechałem do Lidla, żeby sprawdzić godziny otwarcia, bo jutro zakupy tygodniowe. Od 6 do 22, o 18 było zero kolejki, podobno wpuszczają po 70 osób.
Ale co czym innym. Jak sprawdzałem wywieszkę na drzwiach, to wyszły trzy małolaty, każda tylko z lodem i jedna jeszcze chipsy miała. Albo ten wirus to jakaś ściema i nie jest tak groźny, albo wszyscy umrzemy i UE na terenie najjaśniejszej pomrocznej rezerwat ustanowi.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

A ja jeszcze pytanko. Maseczki w żabie kupujem, ale z łapawiczkami słabo. W Lydlu kupowalim za 15 zeta 100 sztuk lateksowych, ale od dawna nie ma, a w necie czy aptekach - 100 sztuk po 80-100 zł. Ma kto jakiś namiar na tańsze?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Obawiam się, że nie ma. Jak w środę ustanowili zakaż handlu rękawiczkami na RPA i OLX, tak ja w poniedziałek z paczkomatu wyjąłem setkę nitrylowych. Fuks, akurat mnie się kończyło poprzednie pudełko, a zwykle przy brudnej robocie, przy rowerze je zakładam. Teraz głównie do sklepu. U mnie w Lidlu nawet jak mam założone swoje niebieskie, to muszę jeszcze te ich foliowe założyć, które zwykle nie wytrzymują do końca zakupów. No i otwieranie woreczków foliowych z rolki w dwóch parach rękawic to nowy rodzaj sportu ekstremalnego.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

zdyboo pisze: 21 kwie 2020, 21:08 Wracając dziś z roweru po pracy zdalnej podjechałem do Lidla, żeby sprawdzić godziny otwarcia, bo jutro zakupy tygodniowe. Od 6 do 22, o 18 było zero kolejki, podobno wpuszczają po 70 osób.
Ale co czym innym. Jak sprawdzałem wywieszkę na drzwiach, to wyszły trzy małolaty, każda tylko z lodem i jedna jeszcze chipsy miała. Albo ten wirus to jakaś ściema i nie jest tak groźny, albo wszyscy umrzemy i UE na terenie najjaśniejszej pomrocznej rezerwat ustanowi.
więc mamy do wyboru, albo zamykamy całą gospodarkę na pół roku i wszyscy zdychamy z głodu, albo wszystko otwieramy, gospodarka łapie oddech, a my spuszczamy z holu starych i obciążonych. albo, albo.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

rbit9n pisze: 21 kwie 2020, 21:28 ...albo wszystko otwieramy, gospodarka łapie oddech, a my spuszczamy z holu starych i obciążonych. albo, albo.
Skądś znam te postulaty...
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

aha, obliczono, że zakażonych jest normalnie 2 - 3 raza więcej niż to co podają władzie, po prostu znakomita większość nie ma objawów zakażenia.

Dodano po 45 strzałach znikąd:
Owain pisze: 21 kwie 2020, 21:30
rbit9n pisze: 21 kwie 2020, 21:28 ...albo wszystko otwieramy, gospodarka łapie oddech, a my spuszczamy z holu starych i obciążonych. albo, albo.
Skądś znam te postulaty...
z Włoch, Hiszpanii, UK i Szedzji?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

rbit9n pisze: 21 kwie 2020, 21:31 z Włoch, Hiszpanii, UK i Szedzji?
Raczy zza Odry :P
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

a właśnie, zauważyliśta, że w massmediach mało się mówi o covid-19 w DE.

Dodano po 20 strzałach znikąd:
Owain pisze: 21 kwie 2020, 21:33
rbit9n pisze: 21 kwie 2020, 21:31 z Włoch, Hiszpanii, UK i Szedzji?
Raczy zza Odry :P
albo zza cz4rny ospy
nordenvind

Post autor: nordenvind »

ten świat pierdolnie kiedyś przez chciwość, dywidendy, stopy zwrotu itp...
puch24

Post autor: puch24 »

U mnie sobie dziś pod blokiem małonastolaty zrobiły coronavirus party. Maseczki jakieś tam miały, ale zdjęte na czas party, o jakichś tam dwóch metrach zapomnij, itd. Stali, gadali, śmiali się, popijali różne napoje chyba bezprocentowe, itd.
ODPOWIEDZ