Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: Owain »

wpk pisze: 29 kwie 2020, 08:27Czemu prawie?
Bo 945 zł podatku musiał-żem dopłacić.

Z uwagi na brak rękawiczek, kupiłem tydzień temu na allegro lokalnie 100 sztuk winylowych za 50 zł. Niestety okazało się, że z danych sprzedającego przyszedł tylko nick i miasto (Lublin) no i kontaktu zero, a allegro odpisało, że już konto zostało zablokowane, bo oszust. Tylko dlaczego allegro dopuszcza sprzedawcę bez podania maila i nr telefonu? Za tydzień będę mógł wnosić o zwrot kasy, no ale zawsze.
Za to wczoraj żonka kupiła z olx z odbiorem bezpośrednim 300 sztuk za 200 zł nitrylowych, które rozpadają się po 10 minutach jak skóra na trędowatym. Wspaniale.

Dziś o 9 rano robiłem zakupy w spożywczym, gdzie połowa obsługi sklepu miała maseczki tylko na ustach a nochale wystawione. A kierowniczka z maseczką tylko na brodzie wesoło rozmawiała przez telefon. Jak poprosiłem kasjerkę, by obsługując mnie założyła maseczkę na nos, było wielkie oburzenie a zjebany zostałem przez babcię 70+, która powinna robić zakupy po 10tej.

Oto Polska właśnie.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Ja dziś wbiłem do Lidla po szóstej, ludzi mało, ale obsługa jak piszesz, maks zakryte usta. Choć akurat kasjerka miała przyłbicę i ekran.
W sumie chyba za bardzo nikt nie pilnuje tych masek, bo w sieci nie słychać jęczenia, że złapali kogoś za brak maski, jak tylko śmieci szedł wyrzucić. Jak to było przy zakazie przemieszczania się. Pinokio za to ogłosił kolejne luzowanie gumki.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Rękawiczki lateksowe można dezynfekować. Ja mam zapasik, ale i tak to robię, bo jakoś nie mogę patrzeć na wszędzie walające się maseczki i rękawiczki.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Dziś w Lidlu widziałem płyn do dezynfekcji. 0,5 l za 19,90. Litr izopropanolu przed epidemią kosztował circa about 15 zyla.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

A to prusko-bawarscy wyzyskiwacze! Narodowy płyn w Orlenie kosztuje 15 lz za litr, i już nawet na półkach stoi, a nie znika prosto z dostawczaka.
Prezes, może jakąś psioniczną modlitwę byś sprokurował i na tym splendorze wystawił? Byłoby na dzban.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Od nudnego bokehu uchroń nas Dzbanie?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Może byk.
Owain pisze: 29 kwie 2020, 10:25Z uwagi na brak rękawiczek, kupiłem tydzień temu na allegro lokalnie 100 sztuk winylowych za 50 zł. Niestety okazało się, że z danych sprzedającego przyszedł tylko nick i miasto (Lublin) no i kontaktu zero, a allegro odpisało, że już konto zostało zablokowane, bo oszust. Tylko dlaczego allegro dopuszcza sprzedawcę bez podania maila i nr telefonu?
Ale zanim kupiłeś oczywiście sprawdziłeś, czy sprzedający jest firmą, czy firma jest czynnym podatnikiem VAT, czy wystawia faktury, czy konto ma na białej liście, czy oferuje sprzedaż również za pobraniem, czy jest na Allegro od przynajmniej roku i czy nie ma ostatnio zbyt wielu negatywów?
Prawda, że sprawdziłeś?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Na jebanym allegro lokalnie chyba nie ma takich możliwości.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Jak lepiej ... stary a głupi czy stary i głupi ?
Nikogo nie obrażam.
Tylko siebie ...
ODPOWIEDZ