Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Gavin niewybatożony z rana prędko się bisurmani.
Czy jakoś tak - gdzieś widziałem...
Czy jakoś tak - gdzieś widziałem...
- rbit9n
- Ribitibi
e, to raptem dziesięć miesięcy ulgi prorodzinnej na jedno dziecko.
a najlepsze jest to, że postępowy kołtun też tak się nosi.Owain pisze: Dziś o 9 rano robiłem zakupy w spożywczym, gdzie połowa obsługi sklepu miała maseczki tylko na ustach a nochale wystawione. A kierowniczka z maseczką tylko na brodzie wesoło rozmawiała przez telefon. Jak poprosiłem kasjerkę, by obsługując mnie założyła maseczkę na nos, było wielkie oburzenie a zjebany zostałem przez babcię 70+, która powinna robić zakupy po 10tej.
Oto Polska właśnie.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Od rana nie mam ciepłej wody w pionie łazienkowym. Zimna jest, grzejnik ciepły. W pionie kuchennym jest ciepła woda. Strona MPWiK milczy, ale nic dziwnego bo wygląda na bardzo lokalną awarię. Sąsiedzi piętro niżej podobnie nie mają wody. Szybki telefon do spółdzielni mieszkaniowej, nic nie wiedzą. Przysłali hydraulika. Okazało się, że sąsiadowi dwa piętra niżej wężyk w nocy strzelił, ale że zawór u niego nie trzyma to zjechał do piwnicy i zakręcił ciepłą wodę dla całego pionu.
- sorevell
Odpowiedzialność zbiorowa.
Akurat ten sąsiad bardzo często taką stosuje. Jak jego dzieciaki biegają po mieszkaniu to pół bloku słyszy. W drewnianych chodakach biegają czy jak?
Jak urządza imprezę to też wszyscy uczestniczą, choć nikt z sąsiadów nie jest zaproszony.
Jak urządza imprezę to też wszyscy uczestniczą, choć nikt z sąsiadów nie jest zaproszony.
- rbit9n
- Ribitibi
Na plasterki!
- Owain
- Nasz Czelnik
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosc ... isterstwa/ Zaczyna się znana z SF dystopia...
Sowy nie są tym, czym się wydają...
-
Błąd 404 widzę
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosc ... wa/2tr5www
Seba zjadł końcówkę linku.
Mnie to interesuje o tyle, że jak ludzie pójdą do galerii handlowych to znikną z lasów.
Apki nie zamierzam instalować, rodzicom też nie zainstaluję bo mają iPhony.
Każda władza ma zapędy totalitarne. To się zaczyna od zwykłego ciecia, który decyduje kto może wejść do budynku kończy na rządach. Po 9/11 też zostało sporo swobód obciętych w ramach tzw. walki z terroryzmem. Może nas w Polsce nieco mniej to dotknęło niż Amerykanów, ale dla władzy każda taka sytuacja jest dobra, żeby jeszcze więcej zamordyzmu rozdawać.
Seba zjadł końcówkę linku.
Mnie to interesuje o tyle, że jak ludzie pójdą do galerii handlowych to znikną z lasów.
Apki nie zamierzam instalować, rodzicom też nie zainstaluję bo mają iPhony.
Każda władza ma zapędy totalitarne. To się zaczyna od zwykłego ciecia, który decyduje kto może wejść do budynku kończy na rządach. Po 9/11 też zostało sporo swobód obciętych w ramach tzw. walki z terroryzmem. Może nas w Polsce nieco mniej to dotknęło niż Amerykanów, ale dla władzy każda taka sytuacja jest dobra, żeby jeszcze więcej zamordyzmu rozdawać.