z.Jazdy

crème de la crème
ODPOWIEDZ
zdyboo

Re: z.Jazdy

Post autor: zdyboo »

gavin pisze: 03 maja 2020, 22:01platformowe
To się przypnij, zwłaszcza jak lubisz cisnąć. Jeżeli ktoś nie skacze i kolana nie widzą przeciwwskazań, to zatrzaskowe pedały są drugą najlepszą rzeczą jaką można sobie kupić do roweru.
gavin pisze: 03 maja 2020, 22:13 Jedt taka Shimano Clarus 50/34 ale po pierwsze nie wiem czy podejdzie, a po drugie nie wiem czy 50-11 to już nie przesada.
Claris jak już. 50/34 to kompaktowa korba szosowa. Pełnowymiarowa korba ma z reguły zębatki 53/39.
Oczywiście, że nie jest przesadą, kwestia czy dla Ciebie to będzie wygodne i wtedy też musisz pamiętać o kupnie odpowiedniej przerzutki, która obsłuży blat 50T.
Co do pasowania to raczej tak, ale czeka Cię też wymiana suportu na taki z łożyskami na zewnątrz. Kwestia jaki masz gwint w mufie, raczej angielski BSA, ale skoro masz jeszcze wolnobieg z 7 biegami to cholera wie. Na włoski gwint też powinieneś dostać odpowiedni suport, ale będzie nieco trudniej.
gavin

Post autor: gavin »

kurka zdyboo to Ty mega kadencję jakąś masz, ja na przełożeniu 48-14 miałem wrażenie, że chciałbym jeszcze mieć co mocniej depnąć
zdyboo

gavin pisze: 03 maja 2020, 22:21 kurka zdyboo to Ty mega kadencję jakąś masz, ja na przełożeniu 48-14 miałem wrażenie, że chciałbym jeszcze mieć co mocniej depnąć
Kiedyś jeździłem też twardo, miałem blat 42T i rzadko zrzucałem z niego. Kolana jednak w pewnym momencie zapytały czy nie ochujałem i skończyło się rumakowanie. Kręcę miękko. Kadencja z ostatniego wyjazdu 80 km, po płaskich okolicach Wrocławia: średnia 83, max 103.
puch24

Post autor: puch24 »

Wojtek ma rację, do tej pory zrozumiałem "i" i "że". A także przecinki.
zdyboo

Ważne, ze Sebastian kuma.
Mnie jest jednak łatwiej pisać żargonem.
puch24

Och, jasne, po prostu trochę się podśmiechuję... ;-)
Ja rowerowo jestem z tych czasów, gdy się wybierało pomiędzy Wigrami a Wagantem... Rower miał wtedy albo małe koła, albo duże koła. Albo miał przerzutkę, albo nie miał przerzutki. I albo miał hamulce, albo torpedo. I tyle.

Jak teraz czytam o dobieraniu wszystkich wymiarów i kątów ramy, itd., to śmiać mi się trochę chce, bo kiedyś to się regulowało wyciągając lub chowając sztycę siodła i kierownicy. ;-)
gavin

kurka, zdybie powiedz no mnie bo Ty się znasz Na allegro pisali że ten hamulec jest zalany olejem i odpowietrzony, ale mam wrażenie, że klamali Obrazek, czy ja się mylę? Muszę połączyć klamke z przewodem, potem zalać i odpowietrzyć, right? Obrazek
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Bo sam jesteś zapowietrzony.
gavin

Wupsior srubsior.
puch24

Zapowietrzeni to my teraz wszyscy. Jeśli nie jesteśmy, to będziemy.
ODPOWIEDZ