z.Jazdy

crème de la crème
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: z.Jazdy

Post autor: wpk »

Nie każ osiełkowi wybierać, niechże sobie chłopina wszystkie założy.
gavin

Post autor: gavin »

Tomku, a co Ty byś wybrał? Pomijając kolor
zdyboo

Post autor: zdyboo »

XT

Jeżeli nie masz nawyku obsługi górnej dźwigni kciukiem. Ja od zawsze obsługiwałem palcem wskazującym, aż do zakupu MTB, gdzie mam manetkę Srama i ją można tylko kciukiem. Ponieważ zaczynało mi się to wszystko mieszać przy zmianie rowerów. Tę srebrną XT zamieniłem na manetkę, którą obsłużę też kciukiem.
gavin

No to wybieram xt wyślij mi proszę na pw koszt z wysyłką i dane do przelewa.

Ostatnio zmieniony 11 maja 2020, 23:02 przez gavin, łącznie zmieniany 1 raz.
gavin

niezla łycha btw
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

zdyboo pisze:Mówiłem, że będzie hulać.
Co do wagi to trochę dużo jak na HT, ale nie ma za bardzo sensu iść w zbijanie wagi.
Chyba że u operatora Obrazek
zdyboo

Post autor: zdyboo »

gavin pisze: 11 maja 2020, 23:02niezla łycha btw
Wiem, ale już się niestety skończyła. Kilka lat temu przywiozłem ją sobie z Irlandii. Barman w pubie w którym poznałem jej smak, powiedział, ze to najtańsza whiskey z tych lepszych.
sorevell pisze: 12 maja 2020, 12:59Chyba że u operatora
Rower średnio w tym pomaga. U mnie zatrzymuje może wzrost, ale niespecjalnie pomaga zmniejszyć już masę.
Chodzi mi o to, w rowerze Sebastiana pewnie ciężka jest rama i wideł. I jakby chodziło o zmniejszenie masy, to od tego trzeba by było zacząć. Potem koła. Wymiana przerzutek, hebli i tym podobnych drobiazgów to zwykle ostatni etap.
W każdym razie mój MTB waży 13,1 kg, a to przecież full suspension.
puch24

Post autor: puch24 »

Producenci samochodów "odelżają" modele sportowe, usuwając z nich wszystko, co nie jest niezbędne. Niekiedy nawet wiercą dziury w blasze, żeby zdjąć parę gramów tu i tam. Czytałem, że w jakiejś sportowej wersji Forda Capri zaoszczędzono parę kg na... lakierze, zmniejszając liczbę warstw przy malowaniu - co spowodowało, że do dziś nie przetrwał prawie żaden. :-D
gavin

Rama dokładnie 1840g, amor ciężki, chyba jedyna opcja wywalić amor i dać sztywny widelec, ale w sumie to ta waga mi tak aż nie przeszkadza. Rower córki waży 13kg i też trzeba z tym żyć :D
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Nawiercić dziurek i zakleić papierem toaletowym żeby osy się nie zalęgły.
ODPOWIEDZ