Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Pewnie zamiast alkoholu piliście laudanum.
He, he!
No, klasa!
U mnie i w podstawówce, i w liceum było po 40 osób, w liceum nawet 41 w I klasie, co było problemem i wynikało z pomyłki szkoły przy rekrutacji. A problemem było dlatego, że mieliśmy modne w latach 70 tzw. laboratorium językowe z kabinkami ze słuchawkami, a ono miało 20 stanowisk. Klasa miała więc liczyć dokładnie 40 osób, a zajęcia odbywały się w grupach po 20. no i ta jedna nadprogramowa była problemem.
Ale po latach kontakt z kolegami mam bardzo słaby, zwłaszcza z kolegami z podstawówki. Może dlatego, że dokładnie w chwili pójścia do liceum przeprowadziłem się, więc i przestałem się z nimi spotykać "na dworze", i teraz bardzo luźny kontakt mam tylko z jedną osobą, i z wyjątkiem może dwóch innych osób w ogóle nie wiem nawet co się z nimi dzieje. Większości już nawet nazwisk nie pamiętam.
Z kolegami licealnymi jest trochę lepiej, ale tylko z jedną osobą jestem w stałym kontakcie, a z dwiema innymi - raz na parę miesięcy. Z niewielką częścią wiem co się dzieje, ale większość jakoś "przepadła". O jednym koledze wiem na pewno, że nie żyje, utopił się, ratując jakieś obce dziecko w wodzie już wiele lat temu
. A był takim szkolnym rozrabiaką, jak moja klasa coś zbroiła, to było wiadomo, że to on i jeszcze dwóch jego kumpli, byli we trzech taką paczką.
Były jakieś spotkania klasowe już lata temu, ale od dawna już o niczym nie słyszałem.
Z kolegami ze studiów też jestem w umiarkowanym kontakcie, w miarę regularny kontakt utrzymuję w zasadzie z jedną osobą tylko, a z paroma innymi - sporadyczny.
No, klasa!
U mnie i w podstawówce, i w liceum było po 40 osób, w liceum nawet 41 w I klasie, co było problemem i wynikało z pomyłki szkoły przy rekrutacji. A problemem było dlatego, że mieliśmy modne w latach 70 tzw. laboratorium językowe z kabinkami ze słuchawkami, a ono miało 20 stanowisk. Klasa miała więc liczyć dokładnie 40 osób, a zajęcia odbywały się w grupach po 20. no i ta jedna nadprogramowa była problemem.
Ale po latach kontakt z kolegami mam bardzo słaby, zwłaszcza z kolegami z podstawówki. Może dlatego, że dokładnie w chwili pójścia do liceum przeprowadziłem się, więc i przestałem się z nimi spotykać "na dworze", i teraz bardzo luźny kontakt mam tylko z jedną osobą, i z wyjątkiem może dwóch innych osób w ogóle nie wiem nawet co się z nimi dzieje. Większości już nawet nazwisk nie pamiętam.
Z kolegami licealnymi jest trochę lepiej, ale tylko z jedną osobą jestem w stałym kontakcie, a z dwiema innymi - raz na parę miesięcy. Z niewielką częścią wiem co się dzieje, ale większość jakoś "przepadła". O jednym koledze wiem na pewno, że nie żyje, utopił się, ratując jakieś obce dziecko w wodzie już wiele lat temu

Były jakieś spotkania klasowe już lata temu, ale od dawna już o niczym nie słyszałem.
Z kolegami ze studiów też jestem w umiarkowanym kontakcie, w miarę regularny kontakt utrzymuję w zasadzie z jedną osobą tylko, a z paroma innymi - sporadyczny.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Właśnie napisała do mnie niejaka Teodozja Pacyńska.
Pieprzy coś o "nowej dostawie środków ochrony osobistej już w sklepie".
Zatem pytam Was, co Wy na to, Taplarscy - kuzynka to Pacyna czy zwykły spamowy przypadek?
Pieprzy coś o "nowej dostawie środków ochrony osobistej już w sklepie".
Zatem pytam Was, co Wy na to, Taplarscy - kuzynka to Pacyna czy zwykły spamowy przypadek?
- vid3
- Kontakt:
Ja do podstawówki chodziłem jednej całe osiem lat.
Ale ostatnie 5 czyli większość to były ciągłe zmiany.
Wymyślili sobie wtedy profilowane klasy sportowe niczym w NRD.
Do tych klas wyłapywali co zdolniejszych z okolicznych szkół a po roku jak sobie dzieciak nie dawał rady to wyjebywali tam gdzie było miejsce.
Taki socjalistyczny eksperyment.
Potem do tego doszła kolejna zmiana polegająca na likwidacji szkół podstawowych w okolicznych gminach.
Śmichu było sporo bo wozili dzieciaki traktorem z przyczepką od autobusa.
Ale ostatnie 5 czyli większość to były ciągłe zmiany.
Wymyślili sobie wtedy profilowane klasy sportowe niczym w NRD.
Do tych klas wyłapywali co zdolniejszych z okolicznych szkół a po roku jak sobie dzieciak nie dawał rady to wyjebywali tam gdzie było miejsce.
Taki socjalistyczny eksperyment.
Potem do tego doszła kolejna zmiana polegająca na likwidacji szkół podstawowych w okolicznych gminach.
Śmichu było sporo bo wozili dzieciaki traktorem z przyczepką od autobusa.
- Owain
- Nasz Czelnik
Miałem ciocię Teodozję, niestety nie żyje. Zdrobniale była to ciocia Dozia. Pacańskich unikam.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Owajno szaleje na fejsie, myślę, że on chce zostać tam adminem.
- sorevell
Prezesem chyba.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Słuszna linia.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Pochwalony.
Ten nasz Prezes Ijonem Tichym na Fb wciąż jest, a u nas nie raczy!
Musimy ijoniczną komisję w tej sprawie powołać, proszę Towarzystwa, bo tak dłużej być nie może.
Na Antoniego proponuję gavina.
Kto za, kto przeciw?
Wpisujcie miasta.
Ten nasz Prezes Ijonem Tichym na Fb wciąż jest, a u nas nie raczy!
Musimy ijoniczną komisję w tej sprawie powołać, proszę Towarzystwa, bo tak dłużej być nie może.
Na Antoniego proponuję gavina.
Kto za, kto przeciw?
Wpisujcie miasta.
- Owain
- Nasz Czelnik
Dodano po 3 minutach 19 strzałach znikąd:

Akurat ostatni tekścik do mych gotyckich bękartów, kolega uczynił mnie wczoraj adminem strony dawno założonej przez innego kolegę, reprezentującej stary cykl imprez muzycznych o obmierzłej nazwie "Luna Frigida". Próbowałem ożywić truchło, ale tam, na tym Fb to pierdylion okienek, komunikatów, 'polub', 'reklamuj', 'rozpowszechniaj', 'zapraszaj', 'geotaguj', 'masturbuj'... aż się wystraszyłem i tak mi się napisało

Sowy nie są tym, czym się wydają...