Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
gavin

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: gavin »

nie dziwie się
puch24

Post autor: puch24 »

Te nowe Tamrony do Sony to w ogóle jakieś gunfa wyjątkowe. Wszystko to przez za mały bagnet FE...
Z powodu tego małego bagnetu projektanci obiektywów muszą teraz majtki przez głowę wciągać.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Nie pergol Puszku. 17-28 bezproblemowy jest. Tego 70-180 chiba też se kupię gdy zejdą z ceną. W Nikonie bagnet f jeszcze mniejszy a kilka szkiełek od Tamiego optycznie prima sort.

A przed kupowaniem po pijaku przestrzegam. Lepiej na flaszkę wydać.

Dodano po 14 minutach 18 strzałach znikąd:
Aha. Na jednej rezerwacji mam trzy loty. Loty na dwóch odcinkach się nie odbyły, pierwszy i ostatni, środkowy tak, ale z niego nie moglem skorzystać. Czy w związku z tym przysługuje mi zwrot (czy tam jakiś voucher) za całą rezerwację?
cz4rnuch

Aha. Na jednej rezerwacji mam trzy loty. Loty na dwóch odcinkach się nie odbyły, pierwszy i ostatni, środkowy tak, ale z niego nie moglem skorzystać. Czy w związku z tym przysługuje mi zwrot (czy tam jakiś voucher) za całą rezerwację?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Aha.
gavin

Ahab
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Są jakieś jaja z Alior Bankiem i Apple Store.
Kilka dni temu mój pracownik zauważył płatności w Apple'u swoją kartą, o których nic nie wiedział - 4 x 3.99 zł. Zadzwonił do Apple'a i dowiedział się, że to za jakieś apki z obcego Apple ID, zablokowali ten ID i zwrócili mu kasę za 3 z tych 4 transakcji.
A wczoraj sam kupowałem i płatności dwiema kartami z Aliora nie przeszły (musiałem użyć karty z innego banku), po czym w nocy Alior w związku z próbami tej transakcji zablokował mi obie karty "ze względów bezpieczeństwa". Zadzwoniłem, odblokowali, i przy okazji usłyszałem, że "strona Apple przechwytuje dane kart i dlatego wszystkie transakcje z nimi są blokowane"...
Ciekawe, nieprawdaż?
gavin

ejpel do zło
cz4rnuch

W życiu nie kupię nic od ejpla.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Ja kilka lat temu miałem problem z blurb.com. Chciałem zapłacić za roczny album i dupa, nie da się. W banku mi powiedzieli, że pewnie strona kiedyś tam została zgłoszona jako podejrzana i pewnie dlatego nie mogę zapłacić, ale oni odblokują i proszę spróbować. Kolejne próby kończyły się niepowodzeniem. Jako, że wtedy miałem tylko jedną kartę z opcją płatności w necie to ostatecznie poprosiłem siostrę o zapłacenie, bo kończyła się promocja w blurb. Po kilku tygodniach bank zadzwonił, że już teraz na pewno będę mógł zapłacić, podziękowałem i powiedziałem, że poradziłem sobie w inny sposób.
Przez Apple Store płacę za Netflixa i za dodatkową przestrzeń w chmurze. Póki co nie miałem problemów z nadmiarowymi pobraniami.
ODPOWIEDZ