Rowerowe dyr-dymały
Re: Rowerowe dyr-dymały
nie lubię po szosie jeździć, za dużo trzeba się skupiać, lepi po lesie
btw przełożenie w ss ciutke za miękkie, dałem radę pod wszystkie górki podjechać nawet nie dzwigajonc pupki, nawet był smieszny wyścig spod świateł pod górę z jednym trekingiem
na płaskim jadę 25km/h czyli wychodzi że kadencja ok 75
po sezonie zmiana napędu
btw przełożenie w ss ciutke za miękkie, dałem radę pod wszystkie górki podjechać nawet nie dzwigajonc pupki, nawet był smieszny wyścig spod świateł pod górę z jednym trekingiem
na płaskim jadę 25km/h czyli wychodzi że kadencja ok 75
po sezonie zmiana napędu
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
gdzie mi tam do Dudy, ja jestem skromnym chłopakiem z Będzina
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Kiep ten, kto zaprzeczy, więc właśnie dlatego. 

Te koleś z wczorajszego filmiku, co go Grzesiek zapodał. Ten co próbował rozjechać parę na rowerach. Ma 18 lat i PJ od 3 miesięcy. Dostał zarzuty spowodowania zagrożenia w ruchu lądowym, max 3 lata w pierdlu.
Mam nadzieje, że jeszcze mu zmienią kwalifikację czynu.
Mam nadzieje, że jeszcze mu zmienią kwalifikację czynu.
W ostatnich tygodniach kilkakrotnie byłem samochodem w Warszawie i za Warszawą, jechałem m.in. autostradą A2, i stwierdziłem, że jest to walka o życie. Ponad godzina jak na szpilkach. Więc gdy mi się nie spieszyło, jechałem inna, spokojniejszą trasą.
Hardkor to jest na A4, zwłaszcza na tych niepłatnych odcinkach. Droga, która de facto nie jest autostradą, a nie spełnia warunków technicznych nawet na ekspresówkę.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Potwierdzam.
A4 jechałem bardzo dawno temu, od Gierkówki do Krakowa, płatnym odcinkiem w ciągłej przebudowie, więc nie wiem jak jest teraz. Ale w miarę często jeżdżę A2 i A1 w okolicach Łodzi, i szosy te są po prostu za wąskie na to natężenie ruchu i prędkości na nich rozwijane. Zwłaszcza A2 w stronę Warszawy. Podobno rozpoczęły się już prace projektowe nad jej poszerzeniem o jeden pas w każdą stronę. Prawym pasem jedzie niekończący się sznur ciężarówek, z prędkością 80-90 km/h, przy czym co jakiś czas taki szybszy, jadący 87,5 zaczyna wyprzedzać takiego wolniejszego, co jedzie 86,5... A lewym pasem zapieprzają tacy 170-220. Dla takich 120-130 już nie ma miejca i muszą walczyć o życie, lawirując pomiędzy ciężarówkami a ścigantami.
Jak ostatnio jechałem A2 do/z Warszawy, myślałem, że widziałem chyba wszystkie istniejące litewskie i łotewskie ciężarówki.
One mają tylko trzycyfrowe numery, i chyba widziałem wszystkie.