sorevell pisze: ↑18 cze 2020, 16:53
Czytałem o tym dzisiaj na niebezpieczniku. GW wprowadza tu ludzi (celowo?) w błąd, ponieważ opisany w artykule system ma dotyczyć jedynie samochodów ciężarowych (3,5-12t - kategoria 1, powyżej 12t - kategoria 2) oraz autobusów, czyli pojazdów, które zdaje się i tak objęte są viaTOLLem.
Dla mnie szczyt nierzetelnego dziennikarstwa.
Nie pierwszy raz. W pewnym artykule z ubiegłego roku GW oburza się na rasizm w PL
ponieważ w Wawie nie wpuszczono do rejsowego autobusu pewnego czarnego jegomościa.
W lokalnych mediach dowiadujemy się, że ów obywatel miał ponadgabarytowy bagaż, linia autobusowa Ecolines jest z Łotwy
a kierowca autobusu jest Rosjaninem....
Takie konstrukcje logiczne pojawiają się cały czas, np. TVN żeby sfilmować świętowanie urodzin Hitlera, przez faszystów w Polsce, musiał sam to zainscenizować. Taki fake idzie w świat i tłumacz się, że nie jesteś wiielbłądem
Dodano po 1 minucie 18 strzałach znikąd:
nordenvind pisze: ↑18 cze 2020, 22:12
Rasizm w tym kraju istnieje, ale rzetelność dziennikarska raczej rzadko.
Ja też jestem wojującym ateistą, sandorze.
Kiedyś byłem tylko ateistą, ale katole z sercem na dłoni i katolickim miłosierdziem tak się do mnie przypierdalali, że stałem się wojującym. Na razie słowem, a nie czynem.
Pamiętam jak ostatnio byłem w kościele, w San Juan de Chamula to było i było to przeżycie mistyczne tak pięknie pachniało świerkiem i kwiatami. Ale potem główkę martwego kurczaczka zauważyłem i zrobiło mnie się smutno.
Wojujący ateista... ciekawe. Wybacz, ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić przypierdalających się katoli.
Dodano po 1 minucie 23 strzałach znikąd:
cybulski pisze: ↑18 cze 2020, 22:31
Obecna wuadza to mentalny PRL z błogosławieństwem KK a i prawdopodobnie również zza wschodniej granicy.
Za wschodniej? Ameryka na zapadzie.
Dodano po 1 minucie 13 strzałach znikąd:
cz4rnuch pisze: ↑18 cze 2020, 22:31
Pamiętam jak ostatnio byłem w kościele, w San Juan de Chamula to było i było to przeżycie mistyczne tak pięknie pachniało świerkiem i kwiatami. Ale potem główkę martwego kurczaczka zauważyłem i zrobiło mnie się smutno.
Sandor, No wiesz, ponieważ (zapewne) jesteś kat, to do Ciebie się nie przypierdalają.
W szkole miałem przez to dość przejebane, choć wtedy oczywiście już i jeszcze nie było religii w szkole tylko po szkole. Ale dzieciaki potrafią być okrutne i wychwycą każdą inność, i wykorzystają.
Potem starałem się maksymalnie unikać kontaktu z kk, ale u nas nie da się całkowicie, i każdy taki styk był raczej traumatyczny.