Rowerowe dyr-dymały
Re: Rowerowe dyr-dymały
Dłuższy rower jest bardziej stabilny, zwłaszcza jak nie porusza się po płaskim terenie.
porównanie 16t vs 18t

Już chyba mniejszych niż 16T nie ma?
Ten 18T nawet mało zużyty jak na przebieg ok. 5,5 kkm.
Ten 18T nawet mało zużyty jak na przebieg ok. 5,5 kkm.
nie ma mniejszych
Dodano po 9 minutach 19 strzałach znikąd:
nie polecam zamawiać ze sklepu WooHoo Bikes, zamówiłem kierkę, opłaciłem 22.06, do dziś cisza, zadzwoniłem, chop mówi, że dziś wyśle, po 10 minutach dzwoni, że towaru nie ma.... no japierdole
Dodano po 9 minutach 19 strzałach znikąd:
nie polecam zamawiać ze sklepu WooHoo Bikes, zamówiłem kierkę, opłaciłem 22.06, do dziś cisza, zadzwoniłem, chop mówi, że dziś wyśle, po 10 minutach dzwoni, że towaru nie ma.... no japierdole
Jak zamawiałem od nich było szybko, ale może się pozmieniało, bo kilka lat temu ostatnie zakupy tam robiłem.
Ja ostatnio też czekałem na zamówienie, bo opona, która w nim była nie była dostępna. Miała status 3-5 dni, co zwykle w tym sklepie pokrywa się z rzeczywistością, ale tym razem coś nie pykło i czekałem ponad miesiąc. Korespondowałem z nimi w tym czasie, tłumaczyli się, że się posypał łańcuch dostaw, ale ostatecznie przeprosili, dali rabat i przysłali. Nie spieszyło mi się jakoś specjalnie, mogłem czekać.
Nawet zastanawiałem się czy się na nich nie obrazić, ale dałem im szansę. Mają dość bogatą ofertę i dość dobre ceny, poza tym jednym zamówieniem zawsze było tip-top.
Nawet zastanawiałem się czy się na nich nie obrazić, ale dałem im szansę. Mają dość bogatą ofertę i dość dobre ceny, poza tym jednym zamówieniem zawsze było tip-top.
No to dobrze, że przysłali, bo mnie po prostu anulowali zamówienie, tłumacząc, że nie ma i nie wiadomo czy i kiedy będzie, i zwrócili pieniądze.
Ten sklep, gdzie w końcu kupiłem, też miał na aukcji wystawione 10 czy 12 sztuk, a jak zapytałem, to okazało się, że mają 2 w magazynie, a reszta to towar wirtualny.
Ten sklep, gdzie w końcu kupiłem, też miał na aukcji wystawione 10 czy 12 sztuk, a jak zapytałem, to okazało się, że mają 2 w magazynie, a reszta to towar wirtualny.
Zdybciu ile barów Ty pompujesz te gumki? Bo pompufkom do auta to się chyba ponad 5 nie uda.
Jaką pompufkę zakupić z wiarygodnym menelmetrem?
Jaką pompufkę zakupić z wiarygodnym menelmetrem?
Pompowałem o 1 atm mniej niż maksymalny limit. OIDP 6 atm. Przynajmniej wg mojej pompki podłogowej Authora. W razie czego mam też miernik ciśnienia Schwalbe, ale używam go w zasadzie tylko do bezdętkowych kół.
Takie wąskie opony dobrze się też pompuje małą pompką, ale musi być dobra i przeznaczona do wysokiego ciśnienia. Jak pierwszy raz użyłem w trasie swojej Lezyne HV i to do opon 32 mm, to przestałem potem wozić naboje CO2.
I pilnowałem ciśnienia dość często dopompowując. Jak w innych rowerach, przy codziennej jeździe pompuję raz na 2-3 tygodnie, tak w tym raz na tydzień. Mimo dobrych dętek Schwalbe, co podobno miesiąc trzymają. Może i trzymają, ale nie tak wysokie ciśnienie.
Takie wąskie opony dobrze się też pompuje małą pompką, ale musi być dobra i przeznaczona do wysokiego ciśnienia. Jak pierwszy raz użyłem w trasie swojej Lezyne HV i to do opon 32 mm, to przestałem potem wozić naboje CO2.
I pilnowałem ciśnienia dość często dopompowując. Jak w innych rowerach, przy codziennej jeździe pompuję raz na 2-3 tygodnie, tak w tym raz na tydzień. Mimo dobrych dętek Schwalbe, co podobno miesiąc trzymają. Może i trzymają, ale nie tak wysokie ciśnienie.