Nie wiem co jest ze mną nie tak, ale nie rozumiem tego zdania.no_gravity_Carlos pisze: ↑25 lip 2020, 13:39 kurcze, zauwazylem pszczole na stoliku w slabej kondycji i ptakow ani rano i wieczorem, co jest?
Kota dawno nie było
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Kota dawno nie było
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
To też przez chemtrailsy.
Pczoła i ptaki podtrute.
Czego w tym nie rozumiesz?
Czego w tym nie rozumiesz?
Nie ma śmiacia. Mój ociec jest pszczelarz i jak twierdzi od kilku lat zawsze jakieś ule zagadkowo mu umierają. Z dnia na dzień. Tragedii nie ma, ale zaczyna to wyglądać podobnie jak w Stanach. Czyli za jakiś czas albo umrzemy z głodu albo zaczniemy jak Chińczyki i Hindusy zapylać ręcznie co nie jest ani łatwe ani tanie. ani przyjemne. Szanujmy pszczółki, motylki, żuczki, bo bez nich mamy przesrane.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Hektary przemysłowych upraw, hektolitry oprysków.
Dostępne legalnie opryski niby spełniają normy europejskie, czyli teoretycznie są mniej szkodliwe dla reszty świata, ale zarazem mniej skuteczne.
No to Polak-Katolik kupuje ukraińskie z przemytu, nie spełniające norm, za to bardziej zabójcze i tanie jak barszcz Sosnowskiego.
Efekty nie tylko jak wyżej, ale "bardziej lepsze", bo taki zajzajer potrafi na polu ubić przy okazji na przykład stado saren.
Dostępne legalnie opryski niby spełniają normy europejskie, czyli teoretycznie są mniej szkodliwe dla reszty świata, ale zarazem mniej skuteczne.
No to Polak-Katolik kupuje ukraińskie z przemytu, nie spełniające norm, za to bardziej zabójcze i tanie jak barszcz Sosnowskiego.
Efekty nie tylko jak wyżej, ale "bardziej lepsze", bo taki zajzajer potrafi na polu ubić przy okazji na przykład stado saren.
U ojca w okolicy raczej nie ma upraw przemysłowych, chłopy małorolne. I ojciec jest z sąsiadami na telefon. Opryski robią wieczorem a wtedy ojciec zamyka pszczoły. Choć z tymi tanimi środkami to może być prawda. Ponoć bez tego huistwa rzepak nie rośnie.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Opryski teoretycznie powinno się robić wieczorem i bez wiatru.
W praktyce widzę często w ciągu dnia, i zdarza mi się też wąchać je na werandzie...
W sumie nic dziwnego, bo dni bezwietrznych coraz mniej.
Tak jak motyli i małych ptaków.
W praktyce widzę często w ciągu dnia, i zdarza mi się też wąchać je na werandzie...
W sumie nic dziwnego, bo dni bezwietrznych coraz mniej.
Tak jak motyli i małych ptaków.
To ostatnie to wina kotów.
Które stadnie polują, idąc tyralierą.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Lecąc.