Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: wpk »

Chłopcze, nie jesteś godzien, abyś przyszedł do mnie. Ale powiedz tylko słowo, a będzie uzdrowiona dusza twoja.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

sandor pisze: 30 lip 2020, 21:15 Temu nordenwindu, jemu się wydaje. Hehehe, na tym forum jest fajna, obraźliwa forma pisania, w trzeciej osobie przy obecnym forumowiczu :D
jestem po prostu "narratorem trzecioosobowym" to nic obraźliwego :mrgreen:
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

nordenvind pisze: 30 lip 2020, 21:23
sandor pisze: 30 lip 2020, 21:15 Temu nordenwindu, jemu się wydaje. Hehehe, na tym forum jest fajna, obraźliwa forma pisania, w trzeciej osobie przy obecnym forumowiczu :D
Grzesieku, a może podmiotem lirycznym po prostu? :D
sandor

Post autor: sandor »

wpk pisze: 30 lip 2020, 21:16 Chłopcze, nie jesteś godzien, abyś przyszedł do mnie. Ale powiedz tylko słowo, a będzie uzdrowiona dusza twoja.
Przychodzę do Ciebie
Przychodzę co wieczór tu
Bo Ty wołasz mnie
Ciągle ten sam
I tak chodzę po nocy
Szukam Cię w świetle gwiazd
I znowu nic
Wciąż nie widzę Cię

Panie! Panie!

:D

Dodano po 2 minutach 15 strzałach znikąd:
Narrator trzecioosobowy mnie wybrał... Czy mam się czuć z tego powodu zaszczycony...? :D

Dodano po 59 strzałach znikąd:
Uzdrów duszę swoją, bo bardziej tego potrzebuje.

Dodano po 1 minucie 29 strzałach znikąd:
Jeszcze mam pozostać kilka chwil dla Was, zbłąkani, pogubieni ludzie? :D
puch24

Post autor: puch24 »

Czymżeż tak Cię, Sandorze, zawiodłem?

Ja nie jestem przebojowy, jestem cichym klakierem, poklaskującym tym większym i silniejszym, więc czegóż możesz się po mnie spodziewać. ;-)
nordenvind

Post autor: nordenvind »

wpk pisze: 30 lip 2020, 21:25
nordenvind pisze: 30 lip 2020, 21:23
Grzesieku, a może podmiotem lirycznym po prostu? :D

Ty mi tu nie aproksymuj :mrgreen:
zdyboo

Post autor: zdyboo »

nordenvind pisze: 30 lip 2020, 15:54 Tak właśnie docenia się lojalność swoich klientów.
Włoski makaron Barilla od kiedy pamiętam ma gramaturę 500gr, nasza Lubella zmniejszyła się do 400gr.
Doskonałe jest tłumaczenie firm, zmniejszamy porcję aby dopasować się do potrzeb coraz większej w społeczeństwie grupy singli :mrgreen:
Na razie w miarę uczciwą relację producent - klient trzymają małe firmy. Na osiedle przyjeżdża trzy razy w tygodniu bus z pieczywem. W bułki nie umieją, ale w chleb już tak. Niestety popsuł się smakowo. Krótka rozmowa na FB i przyznali, że eksperymentowali i pogadają z piekarzem. Zapraszają za tydzień lub dwa ponownie. Już w zeszłym tygodniu było lepiej, zobaczymy co jutro będzie.
Ja pamiętam jak za tzw. komuny normalny chleb ważył 0,8 kg. Taki chleb piekły państwowe piekarnie i mimo, że nie był najsmaczniejszy to powodował, że te nieliczne prywatne piekarnie też piekły tak duże chleby, ale o niebo smaczniejsze. Jak już odstałem w kolejce i dorwałem taki jeszcze ciepły to potrafiłem sporo zjeść zanim do domu dotarłem, a do przejścia miałem może z 200 metrów. Potem był 89 i wszystko się zmieniło, najpierw chleb zmniejszył się do 0,7 kg, potem do 0,6 kg i ta masa została do dziś. Choć bez większych problemów da się kupić i lżejsze.

Z tym dopasowywaniem do singli, to nie jest takie głupie. Single mają czas i możliwości inwestować w siebie i mogą zarabiać w pojedynkę więcej niż małżeństwa czy współkredytobiorcy. Zatem ich stać, żeby kupić 40 dkg makaronu w cenie pół kilograma.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Im mniejszy, tym więcej % można zjeść na 200 metrów. ;)

PS Tomku, Ty przecież nie masz FB.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

wpk pisze: 30 lip 2020, 21:44 Tomku, Ty przecież nie masz FB.
Mam ludzi, którzy mają.
sandor

Post autor: sandor »

wpk pisze: 30 lip 2020, 21:16 Chłopcze, nie jesteś godzien, abyś przyszedł do mnie. Ale powiedz tylko słowo, a będzie uzdrowiona dusza twoja.
twoja?? No, nie no, tego się po Tobie nie spodziewałem. Z małej litery?? Really???? Nooooooooo.... :D

No, Tomek sam mówi, ze single mogą więcej, bo bimbają i nie maja żadnych obowiązków. Co racja, to racja.
ODPOWIEDZ