Stream of consciousness
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Stream of consciousness
"Syrenka" Tadeusza Lorenza z Lanckorony.
Aero z Lanckorony zwane "syrenką"
świat jest mały jak "internat".....

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Aero owszem, ale tak naprawdę pierwsza i jedyna prawdziwa Syrenka, bo ma płetwę. 

Bardziej statecznik pionowy. Nie wiem, czy to pojazd, bo może też pływa i lata, ale jest śliczny.
Taka prawdziwie prasłowiańska technika.
Taka prawdziwie prasłowiańska technika.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Pływał to SAM Pana Samochodzika, a latał Wannolot. 
A jeszcze w kwestii technikalnej, bo Wódz Północny Wiatr się internatów naczytał i uważa, że wie lepiej: skoro napisali, że na bazie Aero i że w 1950 czy 1951, to na pewno coś w tym jest. Ale tylne lampy i "trzysów" pod maską są od Syreny, i zegar, jak to w Syrenie, od Warszawy.
Oczywiście możliwe, że to późniejszy tuning.

A jeszcze w kwestii technikalnej, bo Wódz Północny Wiatr się internatów naczytał i uważa, że wie lepiej: skoro napisali, że na bazie Aero i że w 1950 czy 1951, to na pewno coś w tym jest. Ale tylne lampy i "trzysów" pod maską są od Syreny, i zegar, jak to w Syrenie, od Warszawy.

Oczywiście możliwe, że to późniejszy tuning.
Ależ Ojcze, ja tylko zacytował.... 

Ligo, dopiero za kolejnym razem jak oglądałam Twoje zdjęcie spod mostu zauważyłam, że to odbicie w wodzie.
Mózg mi szwankuje i zestawił mi to zdjęcie tak, że kilka razy widziałam je wyraźnie więc nie zatrybiłam, że to odbicie.
Mózg mi szwankuje i zestawił mi to zdjęcie tak, że kilka razy widziałam je wyraźnie więc nie zatrybiłam, że to odbicie.
Pana Leszka poznałem przypadkiem. Na warszawskiej pradze, pośrodku nieciekawego podwórka, wypełnionego odbiciem szarych okien w brudnych, płytkich kałużach.
Stał dostojnie oparty o trzepak i powoli, ze smakiem dopalał taniego papierosa. Podszedłem i zaczęlismy rozmawiać.
Zwyczajnie, o wszystkim i niczym, bez zbędnego pośpiechu, egzaltacji i pretensji, by po chwili przejść obok na kaszankę i piwo.
Taka nudnawa historia niezwykłego portretu.

Dodano po 41 minutach 6 sekundach:
Edyta
Pana Leszka poznałem przypadkiem. Na warszawskiej pradze, w środku nieciekawego podwórka, wypełnionego odbiciem szarych okien w brudnych, płytkich kałużach. Promienie słońca przenikały wszechobecny kurz, wymieszany z ciężkim, drażniącym zapachem uryny z pobliskiej bramy.
Dostojnie oparty o trzepak, powoli i ze smakiem dopalał taniego papierosa. Nieśmiało podszedłem i zaczęliśmy rozmawiać.
Zwyczajnie, o wszystkim i niczym, bez zbędnego pośpiechu, egzaltacji i pretensji, by po chwili przejść po sąsiedzku na kaszankę i piwo.
Stał dostojnie oparty o trzepak i powoli, ze smakiem dopalał taniego papierosa. Podszedłem i zaczęlismy rozmawiać.
Zwyczajnie, o wszystkim i niczym, bez zbędnego pośpiechu, egzaltacji i pretensji, by po chwili przejść obok na kaszankę i piwo.

Dodano po 41 minutach 6 sekundach:
Edyta
Pana Leszka poznałem przypadkiem. Na warszawskiej pradze, w środku nieciekawego podwórka, wypełnionego odbiciem szarych okien w brudnych, płytkich kałużach. Promienie słońca przenikały wszechobecny kurz, wymieszany z ciężkim, drażniącym zapachem uryny z pobliskiej bramy.
Dostojnie oparty o trzepak, powoli i ze smakiem dopalał taniego papierosa. Nieśmiało podszedłem i zaczęliśmy rozmawiać.
Zwyczajnie, o wszystkim i niczym, bez zbędnego pośpiechu, egzaltacji i pretensji, by po chwili przejść po sąsiedzku na kaszankę i piwo.
Ja zatrybiłem, ale po chwili. W pierwszej chwili myślałem, że mi na oczy padło albo musk się zlasował. Czemu dałem wyraz pod zdjęciem.Methanoia pisze:Ligo, dopiero za kolejnym razem jak oglądałam Twoje zdjęcie spod mostu zauważyłam, że to odbicie w wodzie.

A ja zatrybiłem od razu, bo wcześniej już się tak "bawiłem":