Szmelcwageny i inne
Re: Szmelcwageny i inne
Złośliwi mówią, że parametry tego kanału będą takie, że w najlepszym razie będą nim pływały bojowe kajaki podwodne.
Podobnie o (nigdy nie dokończonym) Kanale Mazurskim krążyły opowieści o tym, jakie to łodzie podwodne miały nim pływać, tymczasem w założeniu nie miał on mieć zastosowań militarnych, tylko ekonomiczne - podobnie jak Kanał Elbląski i inne kanały na Warmii i Mazurach. Oczywiście, w przypadku Kanału Mazurskiego wyobraźnię pobudzają te wielkie śluzy z miejscami na hitlerowską gapę.
Podobnie o (nigdy nie dokończonym) Kanale Mazurskim krążyły opowieści o tym, jakie to łodzie podwodne miały nim pływać, tymczasem w założeniu nie miał on mieć zastosowań militarnych, tylko ekonomiczne - podobnie jak Kanał Elbląski i inne kanały na Warmii i Mazurach. Oczywiście, w przypadku Kanału Mazurskiego wyobraźnię pobudzają te wielkie śluzy z miejscami na hitlerowską gapę.
- danz1ger
- cichykot
- Tamarukam
Jest to coś, czego po prostu w ogóle pojąć nie mogę.
U mnie pod blokiem parkuje takie dość już wiekowe i sfatygowane Passerati, jeszcze na czarnych blachach.
DSCF2467 by Maciej, on Flickr
DSCF2466 by Maciej, on Flickr
Chyba nie da się włożyć kartki papieru pomiędzy oponę a błotnik, zwłaszcza z tyłu.
U mnie pod blokiem parkuje takie dość już wiekowe i sfatygowane Passerati, jeszcze na czarnych blachach.

Chyba nie da się włożyć kartki papieru pomiędzy oponę a błotnik, zwłaszcza z tyłu.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Nie znasz się. Chodzi o to, żeby nadkola się nie brudziły.
Od dłuższego czasu już parkuję w ten sposób, bo ciągle jeszcze (z różnych powodów) nie wziąłem się za sprzedaż Niebieschetty.
2020-07-03_04-14-59_WikoWIM-000029 by Maciej, on Flickr
Parę dni temu mama mówiła mi, że widziała z okna, że jakiś facet chodził, chodził dookoła, i zapewne dziwował się, co za qotas zaparkował w taki sposób, uniemożliwiając wyjazd.
A znajomi sąsiedzi cieszą się, że nie zajmuję im miejsca do parkowania, i jest jeszcze dodatkowa zaleta: stuprocentowa gwarancja wolnego miejsca, gdy wracam do domu - a z tym różnie bywa.

Parę dni temu mama mówiła mi, że widziała z okna, że jakiś facet chodził, chodził dookoła, i zapewne dziwował się, co za qotas zaparkował w taki sposób, uniemożliwiając wyjazd.
A znajomi sąsiedzi cieszą się, że nie zajmuję im miejsca do parkowania, i jest jeszcze dodatkowa zaleta: stuprocentowa gwarancja wolnego miejsca, gdy wracam do domu - a z tym różnie bywa.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Mistrz.
Zastanawiam się, czy może nie sprzedawać Niebieschetty i trzymać ją jako gwarancję wolnego miejsca? 
Tyle, że samo OC to około kafla rocznie.

Tyle, że samo OC to około kafla rocznie.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Całkiem rozsądnie kombinujesz - miejsca parkingowe są coraz droższe.
To co, uważasz, że to warte ~1500 zł rocznie? No bo jeszcze przegląd, minimum napraw...