Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: puch24 »

cz4rnuch pisze:Zna ktoś jakąś fajną darmoszkę do odzyskiwania danych np z SDka?

7 Data Recovery
Any Data Recovery
Convar PC Inspector File Recovery
Convar PC Inspector Smart Recovery
Digital Image Recovery
Easy Recovery
iCare Data Recovery
iFile Recovery
O&O Media Recovery
Recuva
Rescue Pro

Różna jest skuteczność tych programów, i nie wszystkie są za darmo. Część to wersje, które były dostępne za darmo na różnych płytach, dołączanych do czasopism, albo poprzez Shareware On Sale.

Przeważnie, gdy zdarza mi się problem (a czasem się zdarza), próbuję ich po prostu po kolei i patrzę, co się daje uzyskać. Różnie z tym bywa. Warto próbować różnymi metodami.
puch24

wpk pisze:Młodszy przyrodni brat syna mojej żony (a jest ich dwóch, każdy z innej matki)
O żeż kurwa!
JacekB

Post autor: JacekB »

Trochę spóźniam się z życzeniami, ale w pracy mocno zajęty byłem.
Cóż może Dostojnego Jubilata w tym ważnym dla niego dniu bardziej ucieszyć niż ładne nieostre zdjęcie? :D
Nie jest ono być może tak ładne jak poprzednie, ale na swoje usprawiedliwienie nadmieniam, że ruskim aparatem było robione. Ponadto w danym przypadku wcale nie zapomniałem ustawić ostrości. Jestem pewien, że ustawiałem, jednakże z ruskimi aparatami jest jak na wojnie: człowiek ustawia, a FED kule nosi.

Wyostrzając po zmniejszeniu bardzo się starałem, żeby niechcący nie zrobiło się ostre. Wygląda, że się udało. :mrgreen:

Obrazek
Ligo

Post autor: Ligo »

puch24 pisze:
wpk pisze:Młodszy przyrodni brat syna mojej żony (a jest ich dwóch, każdy z innej matki)
O żeż kurwa!
:mrgreen:
puch24

wpk pisze:Młodszy przyrodni brat syna mojej żony (a jest ich dwóch, każdy z innej matki), pytany o miejsce urodzenia, zwykł powtarzać:
- Nieważne, gdzie się urodziłem, ważne, gdzie zostałem poczęty!

A teraz zgadnijcie, o jakie miejsce na ziemi chodzi.
W Maluchu, z nogą za oknem? :-D
Ligo

Post autor: Ligo »

JacekB pisze:Wyostrzając po zmniejszeniu bardzo się starałem, żeby niechcący nie zrobiło się ostre. Wygląda, że się udało.
Udało się. Ale ponieważ mam zwichrowane poczucie estetyki, mogę stwierdzić, że obrazek byłby cudny, gdyby był wyostrzony na pierwszy plan. Powiedz, jaki FED i jakie szkło?
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

najlepszego dla Ovulvaina. zatem.
w każdym razie, gdybym nie siedział akurat w robocie (pamiętacie Neverhood'a?) to bym czytał:

Obrazek
straszą, że mało egzemparzy zostało, więc niech Owian wraca, jeśli jeszcze nie kupił. albo w internetach niech szuka.

Obrazek
tu nie będzie komentarza, bo będzie, że się narzucam, albo co?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
JacekB

Post autor: JacekB »

Ligo pisze:Udało się. Ale ponieważ mam zwichrowane poczucie estetyki, mogę stwierdzić, że obrazek byłby cudny, gdyby był wyostrzony na pierwszy plan. Powiedz, jaki FED i jakie szkło?
FED-5B ze standardowym Industarem-61 2,8/55 mm. Robiąc w rodzinnym domu remanent po śmierci mamy znalazłem go w szafie w stanie nowiutkim jakby prosto z półki w sklepie, więc założyłem ostatnią Realę z moich zapasów i postanowiłem wypróbować, co skończyło się połowicznym sukcesem. Wyczuwa się luzy i skoki podczas kręcenia obiektywem. Być może dlatego ostrość jest nierówna, a czasami wcale jej nie ma.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

poodkręcaj śrubki albo sprawdź popychacz dalmierza. mój takich problemów nie stwarzał.

https://rbit9n.blogspot.com/2013/11/cze ... 7058569104
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Metanoia

Post autor: Metanoia »

Fotowolaiczne? Co to u licha jest?
Przecież od lat funkcjonuje w polskim języku wyraz Foto ogniwo.

Co za czasy, towar na półkach się fejsuje zamiast licować...

Ale od razu mam do Ciebie pytanie, skanuję film kolorowy i mam dwa kawałki sklejone ze sobą stronami z emulsją, wrzuciłam do wody ale nie wiem czy same odejdą czy czekać i ile czekać czy też im czymś pomóc i jak pomóc?
ODPOWIEDZ