Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- poor
- Rich poor
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
ide na mecz, wczoraj tez bylem
- Owain
- Nasz Czelnik
Chyba nie mam covida jednak, bo czuję się lepiej. Chętnie bym se zrobił testa komercyjnego by nie obciążać służby, ale w sumie... Natomiast w podkarpaciu grubo jest, teoretycznie czwarte miejsce ale u nas robi się najmniej testów po opolskim i lubuskim. A co drugi jest pozytywny. Przy proporcjonalnej liczbie testów do ludności bylibym na pierwszym miejscu. Zastanawiam się, czy to efekt Polski C, pisouwielbienia, wieśniackiego kabotynizmu i olewania rozumu.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Uff, pokonałem żółtego potwora. Przeciągnięcie tego głupiego kabelka przez przegrodę czołową okazało się wcale nie takie proste. Po angielsku nazywają to firewall i w nowych autach faktycznie tak jest - po prostu nie ma w niej prawie żadnych otworów, które można wykorzystać. W starszych autach zawsze były jakieś otwory, często pozaślepiane jakimiś gumowymi korkami, zwykle też można było bez problemu przepchnąć dodatkowy kabel przez przepusty kablowe wraz z istniejącymi wiązkami. A tu dupa. Lita blacha, a cała jedna jedyna gruba wiązka z przodu na tył przechodzi przez taki gruby gumowy korek - i jest w nim zapchana jakąś mazią. Mowy nie ma, żeby przecisnąć dodatkowy przewód.
W ogóle, w nowych autach bardzo trudno dodać cokolwiek z wyposażenia, jeśli samochód nie jest w to wyposażony fabrycznie.
Poszukałem w Internecie i znalazłem taką m/w radę: "Nie da się przeciągnąć przewodu wraz z istniejącą wiązką, przez tę maź uszczelniającą. Trzeba wiertłem nawiercić ten gumowy korek obok wiązki i przez ten otwór przeciągnąć nowy przewód. I tak też zrobiłem. I działa! Hurra! Hip hip! Świeci jak psu jaja albo mnie!
Ale mocno się zmęczyłem, no i strasznie dużo czasu mi to zajęło. Na życie bym taką pracą nie zarobił.

Poszukałem w Internecie i znalazłem taką m/w radę: "Nie da się przeciągnąć przewodu wraz z istniejącą wiązką, przez tę maź uszczelniającą. Trzeba wiertłem nawiercić ten gumowy korek obok wiązki i przez ten otwór przeciągnąć nowy przewód. I tak też zrobiłem. I działa! Hurra! Hip hip! Świeci jak psu jaja albo mnie!

Ale mocno się zmęczyłem, no i strasznie dużo czasu mi to zajęło. Na życie bym taką pracą nie zarobił.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Kurwa, Maciek...
Zacząłem czytać i byłem pewien, że piszesz o drenie.
I po tym gorąco mi się zrobiło na myśl, że pierdolnąłeś wszystko i zrobiłeś sobie drenem lobotomię, by płyn z opłucnej wprowadzić do płata czołowego...
Nie rób mi tego więcej.
szkoda rrroboty na te haleginy
Lepiej tego nie bagatelizuj i jeśli masz okazję to sprawdź prywatne. Nie chcę być złym prorokiem, ale chwilowe odpuszczenie to też jest klasyczny objaw covida. Mój znajomy z pracy z mieszka temu miał podobnie. Objawy korony, potem chwilowe odpuszczenie i nawrót. Ino gorszy. Problemem jest to, że robiąc test prywatnie wpadasz w szczelinę (w sensie wypadasz z systemu) i nie wiadomo kto ma się Tobą zająć. Wszyscy umywają ręce.
- danz1ger
co Ty za filmy oglądasz na tym Naftalinixie?
Shoot First, Ask Questions Later.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Takie tam, horrorki i inne bajki...
Jak komu. Fakt, roboty sporo, ale jak już zacząłem, kupiłem i zainstalowałem lampy, i pociągnąłem część instalacji, to głupio było nie skończyć.
A z tych świateł korzystam może nie bardzo często, ale za to skutecznie, tzn. z pożytkiem. Przydają się nocą na krętych leśnych drogach na przykład.