Places
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Places
Anielski orszak...
Mhm.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Anielski orszak...
Fajnie Ci Tonek, mi troche smutno, ze juz nie zobacze, mimo wszystko.
Boję się, że nie zdążę zobaczyć Petry, bo ja rozwala jacys fundamentalisci :/
Boję się, że nie zdążę zobaczyć Petry, bo ja rozwala jacys fundamentalisci :/
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A zaczną od fundamentów.
I filarow
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jest jeszcze sporo fajnych miejsc do zobaczenia. Ja na przykład nie byłem nigdy w Europie na typowy wschód od Polski. Estonii do tego nie zaliczam, podobnie jak Finlandii czy Rumunii. Zresztą Rumunia mi za bardzo dupy nie urwała.
Do niedawna była Jugosławia tez była dla mnie terra incognita, ale już kawałek zobaczyłem. Są też miejsca, często określane jako atrakcje turystyczne, "must see" itd. w które mnie absolutnie nie ciągnie, bo wiem, że nic ciekawego tam nie zobaczę.
Wracając do Lazurowego okna na Gozo, to w pierwszej chwili myślałem, że to jakiś "fake news", że się zawaliło na skutek sztormu i początkowo myślałem, że tylko ten pomost poleciał, ale potem się okazało, że całej skały nie ma.
Jak ja tam byłem, to mocno wiało, na tyle mocno, że jak stałem na skale i chciałem się wychylić za jej krawędź, to kolega mnie trzymał, żeby mnie nie zwiało.
Na górę, tam gdzie widać ludzi nie wolno było wchodzić, ale jak widać nie każdy przejmował się zakazem. W końcu przyjechało dwóch policjantów, wygonili ludzi, zabezpieczyli wejście, postali jeszcze chwilę, potem chwile jeszcze posiedzieli w radiowozie i pojechali. Po czym ludzie niemal natychmiast zaczęli wchodzić na górę.

Maltańska policja zabezpiecza wejście na górną krawędź Lazurowego okna.