Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: wpk »

Przecież muszą odbić na Czelniku co na Tobie stracili.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

gapy zawsze płacą więcej :mrgreen:
nie wsponinając nawet o tem, że za sfioje roczne A7RII dostałbym mniej na rynku ftórnym
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Mówisz, że nasz Czelnik to Gapiszon?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Ostatni aparat, który mnie kręcił to był A7 klasik rulez. Malutki, leciutki, obrazek lepsiejszy niż ze kropka, przez chwilę nawet wizualnie mi się podobał. 3ka też niestety jakoś mnie w sobie nie rozkochała, ale nie dlatego, że jej coś brakuje tylko po prostu chyba już nie kręcą mnie (aż tak) te zabaweczki. Jedyne co to w widele czuję jakąś większą różnicę a jeśli chodzi o same zdjęcia to nie jestem z nich ani bardziej ani mniej zadowolony. Po prostu dysk się szybciej zapełnia i więcej roboty z selekcją jest. Obiektywnie oczywiście mniejsze szumy, ładniejsze kolory itd. ale to i tak nie ma większego znaczenia, bo od marca i tak focę tylko przez okno i talerze a do tego to się nadaje i moje LG. Pustkę w duszy próbuję od jakiegoś czasu zapełnić też obiektywami, ale na te najlepsze mnie nie stać a tego średnie lub nawet całkiem niezłe niestety też się szybko nudzą. Pozostały mi więc psychotropy i inwestycja w szkło, które faktycznie poprawia humor, np. dziś w biedrze kupiłem w promie 16 butelek Borby. Do posiedzenia jak znalazł.

PS Co jakiś czas nawiedza mnie też myśl o czymś z bardziej upakowaną matrycą. Ale potem nachodzi refleksja, że przecież do tego cza jeszcze droższe lensy.
nordenvind

a ja dzisiaj zastanawiałem się nad fuji X-E3 z 28/2.8
na ulicy ludzi wkurwiają aparaty z dużymi szkłami
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

A jeszcze takie pytanko z dupy, A7III tyż można ładować via aparatka, póki sobie nie kupię jakiejś wybuchającej ładowareczki Newella? Nigdy nie ładowałem via aparatka to nie wiem co się gdzie wtyka ;p
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cz4rnuch

Na ulicy to ludzi wkurwia nawet jak nawiążesz z nimi kontakt wzrokowy :)

Dodano po 59 strzałach znikąd:
Owain pisze: 22 gru 2020, 22:03 A jeszcze takie pytanko z dupy, A7III tyż można ładować via aparatka, póki sobie nie kupię jakiejś wybuchającej ładowareczki Newella? Nigdy nie ładowałem via aparatka to nie wiem co się gdzie wtyka ;p
Można. A bateria starcza na tyle, że nie trzeba się tym przejmować. A njułela nie polecam. Pierdolnęła mi akurat na wyjeździe.
nordenvind

cz4rnuch pisze: 22 gru 2020, 22:05 Na ulicy to ludzi wkurwia nawet jak nawiążesz z nimi kontakt wzrokowy :)
zgadza się są takie miejsca i pytają czy chcesz dostać wpierdol :mrgreen:
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

nordenvind pisze: 22 gru 2020, 22:01 a ja dzisiaj zastanawiałem się nad fuji X-E3 z 28/2.8
A czemu nie Ricoh?
cz4rnuch

nordenvind pisze: 22 gru 2020, 22:13 zgadza się są takie miejsca i pytają czy chcesz dostać wpierdol :mrgreen:
Są też tacy co chyba czytają w myślach i bez pytania.
ODPOWIEDZ