Dywagacje o zakupie A7
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Dywagacje o zakupie A7
Przecież muszą odbić na Czelniku co na Tobie stracili.
gapy zawsze płacą więcej 
nie wsponinając nawet o tem, że za sfioje roczne A7RII dostałbym mniej na rynku ftórnym

nie wsponinając nawet o tem, że za sfioje roczne A7RII dostałbym mniej na rynku ftórnym
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Mówisz, że nasz Czelnik to Gapiszon?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatni aparat, który mnie kręcił to był A7 klasik rulez. Malutki, leciutki, obrazek lepsiejszy niż ze kropka, przez chwilę nawet wizualnie mi się podobał. 3ka też niestety jakoś mnie w sobie nie rozkochała, ale nie dlatego, że jej coś brakuje tylko po prostu chyba już nie kręcą mnie (aż tak) te zabaweczki. Jedyne co to w widele czuję jakąś większą różnicę a jeśli chodzi o same zdjęcia to nie jestem z nich ani bardziej ani mniej zadowolony. Po prostu dysk się szybciej zapełnia i więcej roboty z selekcją jest. Obiektywnie oczywiście mniejsze szumy, ładniejsze kolory itd. ale to i tak nie ma większego znaczenia, bo od marca i tak focę tylko przez okno i talerze a do tego to się nadaje i moje LG. Pustkę w duszy próbuję od jakiegoś czasu zapełnić też obiektywami, ale na te najlepsze mnie nie stać a tego średnie lub nawet całkiem niezłe niestety też się szybko nudzą. Pozostały mi więc psychotropy i inwestycja w szkło, które faktycznie poprawia humor, np. dziś w biedrze kupiłem w promie 16 butelek Borby. Do posiedzenia jak znalazł.
PS Co jakiś czas nawiedza mnie też myśl o czymś z bardziej upakowaną matrycą. Ale potem nachodzi refleksja, że przecież do tego cza jeszcze droższe lensy.
PS Co jakiś czas nawiedza mnie też myśl o czymś z bardziej upakowaną matrycą. Ale potem nachodzi refleksja, że przecież do tego cza jeszcze droższe lensy.
a ja dzisiaj zastanawiałem się nad fuji X-E3 z 28/2.8
na ulicy ludzi wkurwiają aparaty z dużymi szkłami
na ulicy ludzi wkurwiają aparaty z dużymi szkłami
- Owain
- Nasz Czelnik
A jeszcze takie pytanko z dupy, A7III tyż można ładować via aparatka, póki sobie nie kupię jakiejś wybuchającej ładowareczki Newella? Nigdy nie ładowałem via aparatka to nie wiem co się gdzie wtyka ;p
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Na ulicy to ludzi wkurwia nawet jak nawiążesz z nimi kontakt wzrokowy 
Dodano po 59 strzałach znikąd:

Dodano po 59 strzałach znikąd:
Można. A bateria starcza na tyle, że nie trzeba się tym przejmować. A njułela nie polecam. Pierdolnęła mi akurat na wyjeździe.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A czemu nie Ricoh?
Są też tacy co chyba czytają w myślach i bez pytania.nordenvind pisze: ↑22 gru 2020, 22:13 zgadza się są takie miejsca i pytają czy chcesz dostać wpierdol![]()