Właśnie obejrzał-żem/polecam

o kulturze i sztuce innej niż fotograficzna
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam

Post autor: wpk »

Myślę smutno, że niegrzecznie jest odpowiadać pytaniem na pytanie.
puch24

Post autor: puch24 »

Znowu?
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

A o co chodzi?
nordenvind

Post autor: nordenvind »

kurne balans !
puch24

No właśnie brak balansu.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Aleee mi wyskoczyło na głównej.

W którym roku była zmiana pieniędzy? Pamiętam, że byłam wtedy w Warszawie i mało nie oszalałam z radości, że wszystko takie tanie (nie umiałam przeliczyć :D) no i pamiętam jak się ukradkiem uciekało ze szkolnego przedstawienia w celach zjeżdzania po schodach ruchomych w jakimś centrum handlowym.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

1995 r. Kurwa, pamiętałem, że można było jeszcze dwa lata płacić starymi i nowymi, ale ni uja nie pamiętam już tych podwójnie podawanych cen. Jak przez mgłę... A byłem już ponad dwudziestoletnim młodzieńcem.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Też nie pamiętam podwójnych. Pamiętam jak myślałam, że w tej stolicy to prawie darmo i w głowie kombinowałam jak to wszystko przwiozę. hmm kurde to nie byłam taka młoda jak mi się zdawało.
No debilka po prostu :)
W ogóle z kasą mam problem. Gdyby nie kolega to w WIetnamie nic bym nie umiała kupić - bo tam znowu te miliony były. NI hu hu nie umiałam przeliczyć
puch24

Kolega do tej pory liczy w milionach... Nie wiem, jak on to robi...

Dodano po 3 minutach 31 strzałach znikąd:
Pamiętam, jak u nas były miliony, i przyjechali studenci z USA na wymianę. Ni cholery nie mogli się w tych licznych zerach połapać. Oni w ogóle na co dzień takimi liczbami nie operowali, a takie liczebniki są bardzo niewygodne po angielsku.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Ja pamiętam podwójne ceny, pamiętam też jak z pięć lat po denominacji, gdy już ceny były tylko po nowemu, jeszcze ludzie, zwłaszcza starsi, pytali się w sklepie ile to będzie na stare.
Miałem też okazję na żywo zobaczyć 10,20 i 50 zeta przez oficjalnym wejściem ich do obiegu. Matka jednego z kolegów z klasy pracowała w banku i przyniósł pochwalić się nowe pieniądze.
ODPOWIEDZ