Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: wpk »

Mam.
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Hammerite'm pociągnięta?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Moja matryca jak dotąd nie zardzewiała.
Awatar użytkownika
cichykot
Tamarukam

Post autor: cichykot »

tojak będziesz się chciał pozbyc takiego trupa daj znać , doloze a7II
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

No dobra, na weekendzie wystawiam A7II. Pytanie gdzie i za ile? Na RPO są dwie sztuki, za 4 tys bez pudełka z 10K klapnięć i za 2,8 tys z bonusami z 60k klapnięć. Na RPO zdaje się ładną prowizję sobie liczą. Gdzie jeszcze? Na OLX? Na...N.? :>
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Gavinowi przedaj.
cz4rnuch

W jakim stanie wizualnym jest? Jakieś rysy, gumy odłażą? Jaki przebieg? Jak bardzo chcesz sprzedać?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Bardzo nie bardzo. Sprzedać chcę, ale nie pali mi się aż tak, ceny też nie chcę jakoś windować ponad rynkową. Jutro rano dam fotki. Lekko otarty z farby jest spód na dolnym kancie tak z kilka mm widać metal i ekranik jako że nigdy nie był niczym pokrywany czy naklejany to widac na nim... nie wiem co. Nie rysy, nie pęknięcia, jakby jakieś bulki pod fabryczną folią ale to trzeba się przyglądać pod światło i w foceniu nie przeszkadza nic a nic. Niczego innego nie zauważyłem, ale musze pooglądać, bo przecież kupiec będzie chciał czteroletni aparat o wyglądzie tygodniowego :P
cz4rnuch

Małe otarcie na dole to nic do czego się można przyczepić. Ekranu z opisu nie potrafię sobie wyobrazić, ale jeśli tego nie widać i nie przeszkadza to raczej także nie ma obawy. Gdyby było widoczne do możesz zamówić nową folię od Chińczyka i przekleić (tylko jest przy tym trochę roboty). Wiele zależy od przebiegu, warto zaznaczyć w ogłoszeniu. Za aparat w dobrym stanie i z rozsądnym przebiegiem ja standardowo wychodzę z ceną 2/3 najniższej sklepowej. Jeśli chcesz sprzedać w miarę szybko to przygotuj się też na jakieś negocjacje (ze stówkę bym opuścił by się pozbyć). Ostanio sprzedawałem 2 obiektywy na alledrogo lokalnie i szybko poszły. Jeśli wcześniej nie koszystałeś to chyba za zeta możesz wyróżnić ogłoszenie na 2 tyg na AL i do tego pojawia się też ono na innych portalach tej grupy (na olx albo na allegro, nie pamiętam). Minus taki, że teraz po świętach może być mniej chętnych.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

No to wychodzi 2370 zł. Malo :>
ODPOWIEDZ